ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред "Медузи" подав у відставку після звинувачень у сексуальних домаганнях

09.11.2018, 15:03
Фото - Facebook / Ivan Kolpakov

Головний редактор та один із засновників російського інтернет-видання “Медуза” Іван Колпаков 9 листопада оголосив редакції про свою відставку, повідомляється на сайті видання.

Відставка Колпакова пов'язана зі звинуваченнями, які висунула проти нього дружина одного зі співробітників “Медузи”.

На засіданні ради директорів видання раніше було ухвалено рішення про те, що Колпаков залишиться головним редактором, але він пізніше самостійно вирішив піти у відставку.

“Це єдиний спосіб зупинити кризу навколо редакції і мінімізувати збиток репутації”, - заявив Колпаков.

Виконувачем обов'язків головного редактора призначено Тетяну Єршову, яка раніше обіймала посаду керівного редактора видання.

Іван Колпаков був головним редактором “Медузи” з 2016 року.

Раніше видання повідомляло, що дружина одного зі співробітників редакції заявила про домагання з боку Колпакова 20 жовтня на вечірці з нагоди дня народження “Медузи”. За її словами, Іван Колпаков, який був сильно п'яний, доторкнувся до її сідниці та сказав: “Ти єдина на цій вечірці, кого я можу харасити, і мені за це нічого не буде”, після чого він пішов.

Рада директорів, яка провела розслідування інциденту, заявила, що це був “разовий інцидент” і “проблема не має системного характеру”. Крім того, “Медуза” повідомила, що виробить “чіткі правила поведінки”, щоб не допустити таких інцидентів у редакції в майбутньому.

Liked the article?
Help us be even more cool!