ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред Leopolis.news через суд змусив поліцію розслідувати погрози на його адресу

26.07.2018, 12:25

Головний редактор львівського сайту Leopolis.news Андрій Болкун заявив у поліцію про погрози, проте через бездіяльність поліції він звернувся до Галицького районного суду Львова. Суд зобов’язав місцеву поліцію відкрити провадження та провести досудове розслідування за заявою журналіста про погрози. Про це йдеться у рішенні суду, повідомляє “Детектор медіа“.

Як розповів головред видання, він нещодавно почав отримувати погрози, які розцінює як перешкоджання професійній діяльності. Журналіст повідомляє, що "погрози були системними, чітко сформульованими та візуально підсилені картинками із зображеннями, як то кажуть, не для слабких нервів".

"Тому й звернувся 13 липня до Галицького відділу поліції ГУНП у Львівській області із заявою про злочин відповідно до статті 345-1 ККУ. Проте впродовж тижня ніхто з поліції до мене навіть не зателефонував", – пояснив він.

Після цього, 20 липня, Болкун звернувся до суду зі скаргою на "протиправну бездіяльність слідчого" щодо відкриття кримінального провадження.

23 липня Галицький районний суд міста Львова дійшов висновку, що така бездіяльність правоохоронців є протиправною і зобов’язав Галицький відділ поліції ГУНП у Львівській області внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань і провести досудове розслідування за заявою журналіста Андрія Болкуна.

За словами журналіста, "прокурор та слідчий на засідання не з’явилися".

"Детектор медіа" звернувся до прес-служби ГУ Нацполіції у Львівській області. Там пообіцяли розібратися та надати коментарі згодом.

Liked the article?
Help us be even more cool!