ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред "Еха Москви", яке належить “Газпром-Медіа Холдингу”, хоче відкрити представництво в Києві

09.08.2019, 11:28
Фото - АБН

Головний редактор російської радіостанції “Эхо Москвы” Олексій Венедиктов розповів виданню “Страна.ua”, що одна з цілей його приїзду до Києва - наміри відкрити представництво радіостанції в Києві. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на Страна.ua.

Венедиктов зазначив, що до українського бюро “Эха Москвы” входитиме радіостанція, сайт і сторінки в соцмережах. За його словами, проєкт запуститься за умови, якщо буде переглянутий закон про мовні квоти, тому що бюро планує створювати програми російською мовою.

“Я розраховую, що радіо “Эхо Москвы” зможе працювати в Україні. Я готовий відкрити бюро в Києві, і, якщо завгодно, в Одесі та у Львові. Насправді дивно мати бюро в Ізраїлі, в Німеччині і в Вашингтоні, але не мати бюро тут, в Україні. Це просто маячня. Мої журналісти, яких я верифікував, повинні звідси гнати інформацію, думки різних політичних сил в Росію. На це потрібно всього 4-5 чоловік. Але поки закон про мову (мається на увазі закон про мовні квоти на радіо і телебаченні - ред.) забороняє нам це зробити. У розмовах з людьми з нової команди президента України я задаю питання, а чи буде корекція закону про мову?”, - розповів Олексій Венедиктов.

За його словами, працювати в українському бюро зможуть як російські, так і українські журналісти. А очолити українське представництво він запропонував Сакену Аймурзаєву - колишньому шеф-редактору Радио Вести, власкору “Эха Москвы” в Києві.

Водночас сам Сакен Аймурзаєв сказав “Детектору медіа”, що не чув про це. А чутки про відкриття українського представництва “Эха Москвы”, за його словами, поширювалися неодноразово.

Головний редактор “Эха Москвы” уточнив Стране.ua, що планував відкрити бюро в Україні ще п'ять років тому, до Революції гідності. 

“Мене цікавить чисто комерційна сторона. Чи зможемо ми, якщо буде корекція в законі про мову, відкрити тут бюро, яке змогло б виробляти чотири години на день продукту, який транслюватимуть тут і гнатимуть на Москву. Подивимося. Це питання ринку. Бюро має бути самоокупним, я не буду дотувати його”, - зазначив Олексій Венедиктов.

Як пише видання, зі слів Венедиктова Стране.ua незрозуміло, що він все-таки хоче створювати в Україні - українську радіостанцію під брендом “Эха Москвы”, яка дійсно підпадатиме під мовне квотування (60% української мови в ефірі), чи бюро для постачання новин для російського “Эха Москвы” (тоді незрозуміло, до чого тут український закон про мову).

Нагадаємо, контрольний пакет акцій ЗАТ “Эхо Москвы” належить “Газпром-Медиа Холдингу”.

Liked the article?
Help us be even more cool!