ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головну редакторку Vogue Ukraine відсторонили від посади за плагіат

01.11.2018, 10:29
Фото - Instagram Ольги Сушко / hromadske.ua

Головну редакторку журналу Vogue Ukraine Ольгу Сушко відсторонено від посади на час службового розслідування за звинуваченням у плагіаті. Про це сказано в спільній заяві медіахолдингів Condé Nast International і ТОВ “Медіа Група Україна”, повідомляє LB.ua.

“Ми категорично проти плагіату і починаємо внутрішнє розслідування, щоб прояснити всі обставини і деталі того, що сталося. На час розслідування Ольга Сушко буде відсторонена від посади головного редактора Vogue UA”, - сказано в заяві.

Скандал розгорівся наприкінці жовтня. Читачі звернули увагу на те, що в номері Vogue Ukraine за червень 2018 року колонка головної редакторки Сушко є точною копією вступного листа російської колеги з Harper's Bazaar Шахрі Амірханової 2006 року. Тексти відрізняються кількома словами, а колонку Сушко доповнено абзацом про зміст нового номера журналу.

Сушко пояснила цей “збіг” тим, що колонку редактора писав запрошений автор, і попросила пробачення в читачів і редакційної команди.

Однак, пише видання, у листопадовому номері журналу в редакторській колонці також виявився чужий текст: у колонці Сушко виявилися фрагменти livejournal 2014 року, який теж був підписаний Амірхановою, хоча вона повідомила, що насправді не веде ЖЖ.

Пізніше плагіат виявили і в інших випусках журналу.

Ольга Сушко розпочала працювати головним редактором журналу у 2016 році, а до цього обіймала аналогічну посаду в українському “Комерсант Weekend”.

ТОВ “Медіа Група Україна” є частиною холдингу СКМ, що належить Рінату Ахметову.

Liked the article?
Help us be even more cool!