ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова Ради звернувся до СБУ та ГПУ щодо Шарія та Клюєва

03.07.2019, 12:49
Фото – Інформатор

Голова Верховної Ради Андрій Парубій просить Генеральну прокуратуру, Службу безпеки України та Державну прикордонну службу надати відомості щодо проживання протягом останніх п’яти років на території України Анатолія Шарія, Андрія Клюєва та Рената Кузьміна, які зареєстровані кандидатами в народні депутати.

Про це він заявив 3 липня, відкриваючи ранкове пленарне засідання Ради, повідомляється на сайті парламенту.

“Учора Центральна виборча комісія, виконуючи ганебне рішення суду, постановила зареєструвати кандидатами у народні депутати російського пропагандиста Анатолія Шарія і голову Адміністрації Януковича Андрія Клюєва, який безпосередньо причетний до кривавого розгону Майдану і розстрілів учасників Революції гідності. Не вистачає ще Януковича десь на мажоритарному окрузі!” – сказав Парубій.

Він переконаний, що “це – грубе порушення і закону, і справедливості, адже є очевидним той факт, що вони останні п'ять років не перебували в Україні”.

Він повідомив, що звертається із запитом до ГПУ, СБУ і ДПС надати відомості щодо їхнього проживання протягом останніх п’яти років на території України, з’ясувати коли і за яких обставин вони вибули поза межі державного кордону України і чи зафіксовано їхнє повернення на територію України через державний кордон.

“Це дасть підстави для ЦВК скасувати рішення про їх реєстрацію”, – наголосив Парубій.

Як повідомляв ІМІ, 2 липня Центральна виборча комісія ухвалила рішення про реєстрацію кандидатами в народні депутати на позачергових виборах до Верховної Ради блогера Анатолія Шарія та колишнього главу Адміністрації президента Януковича Андрія Клюєва. 

24 червня ЦВК відмовила в реєстрації Анатолію Шарію та Андрію Клюєву. Причиною відмови в ЦВК назвали недотримання вимог Конституції та закону щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року.

2 липня у Києві на майдані Незалежності відбулася акція “Терпіти більше не можна” проти рішення ЦВК про реєстрацію кандидатами у народні депутати Андрія Клюєва та Анатолія Шарія.

Liked the article?
Help us be even more cool!