ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Холодницький відкинув звинувачення у сексизмі

17.01.2017, 11:30

Голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький відкидає звинувачення у сексизмі, які йому висунули після того, як на “Українській правді” вийшло його інтерв’ю зі словами “я не дівка, щоб мене до чогось змушувати”. Про це він сказав в коментарі “Главкому”.

“По-перше, мені казали, що там заголовок буде один, а вийшов – зовсім інший. Чомусь в останній момент він змінився. По-друге, у нас з журналістом була чоловіча розмова. Я хотів, щоб вона була простою і зрозумілою”, - зазначив він.

“Говорили про одне, вийшло зовсім інше. На жаль, вибрали ті фрази, які їм потрібні були. Значить, напевно, більше відвертих інтерв’ю давати не буду. Якщо та фраза десь і була, вона була сказана емоційно”, - сказав Холодницький.

За його словами, використана ним фраза вживалась такими класиками, як Леся Українка та Панас Мирний. Він вказав, що слово “дівка” має багато значень. “Дівку у значенні “служниця” можна змушувати до роботи. А я, як прокурор, не прислужник”, - пояснив Холодницький.

“Деякі замість того, щоб вподобати, “лайкають”, замість того, щоб іти на забави, йдуть на party. Забувається наша літературна мова”, - додав він.

Холодницький підкреслив, що йому дуже шкода, що жінки так критично сприйняли його слова. “Я ніколи зневажливо не ставився до жінок”, - переконує прокурор.

Як повідомляв ІМІ, 16 січня команда кампанії проти сексизму “Повага” закликала голову Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького публічно вибачитись перед жінками України за необережні висловлювання в інтерв’ю “Українській правді” під заголовком “Я не дівка, щоб мене до чогось змушувати”.

Фото - Укрінформ

Liked the article?
Help us be even more cool!