ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Хочу к своим": в Україні запустили проєкт, який допоможе обмінювати цивільних на зрадників і колаборантів

Українські спецслужби створили проєкт повернення українців з російської неволі "Хочу к своим" (hochuksvoim.com). Проєкт дасть можливість передавати інформацію щодо зрадників та їхнього обміну на українських громадян, повідомляє LB.ua з посиланням на представника Головного управління розвідки Міноборони Андрія Юсова.

"На сайті проєкту оприлюднюватимуть інформацію про засуджених російських колаборантів, агентів, зрадників, що співпрацювали або допомагали російським окупаційним силам у війні проти України", – пояснив Юсов.

За його словами, на сайті також буде опція "згода на обмін", коли засуджений колаборант зможе дати згоду на обмін на наших громадян з російської неволі. 

Ще одна мета проєкту – через спеціальну форму на сайті дати можливість громадянам України, які з тієї чи іншої причини досі співпрацюють з ворогом, припинити таку діяльність на визначених умовах. 

"Третя мета – через спеціальну форму на сайті дати можливість громадянам України, що мають якусь інформацію про діяльність ворожих агентів, поділитися нею. Ще одна мета цієї гуманітарної ініціативи – допомогти громадянам, що з якихось причин хочуть виїхати до Росії, подати через сайт заявку через спеціальну форму", – додав він. 

Речник СБУ Артем Дехтяренко нагадав, що з початку повномасштабного вторгнення відбулися 54 обміни, в результаті яких повернуто 3405 громадян України.

"І ми продовжуємо працювати над тим, щоб виконати доручення президента, повернути додому кожного українця. Важливим аспектом є те, що ми працюємо не тільки над поверненням військовослужбовців, але й цивільного населення, бо Російська Федерація систематично порушує закони та звичаї війни, беручи у полон цивільних людей. Тому проєкт "Хочу к своим" – це додаткова можливість сприяти обмінам", – наголосив він. 

Liked the article?
Help us be even more cool!