ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГО вимагають від Денісової звільнити представника, що відповідає за доступ в офісі омбудсмана

17.10.2018, 16:31
Фото - dostup.pravda.com.ua

Громадські організації звернулися до омбудсмана Людмили Денісової з відкритим зверненням, у якому вимагають звільнити з обійманої посади представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини з дотримання інформаційних прав та представництва в Конституційному Суді України Віктора Барвіцького. Про це йдеться в листі правозахисних та антикорупційних організацій, повідомляє “Доступ до правди”.

Свою вимогу заявники обґрунтовують тим, що Барвіцький розпочав практику відмов громадським організаціям та іншим юридичним особам у розгляді звернень на підставі того, що вони не підпадають під дію Закону України “Про звернення громадян”.

“Так, наприклад, листом від 05.09.2018 №5/12-325312,325321,325320.18/26-136 (копія додається) за підписом Представника Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з дотримання інформаційних прав та представництва в Конституційному Суді України Барвіцького В. Ю. було відмовлено у розгляді трьох звернень громадської організації “Фундація.101” у зв’язку з тим, що громадські організації не є суб’єктом звернення у розумінні Закону України “Про звернення громадян" та Закону України “Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини”. І такі випадки непоодинокі”, – йдеться в тексті відкритого листа.

Як пише видання, цього тижня має відбутися спільна нарада громадськості та представників омбудсмана, до якої запрошено і підписантів звернення.

“Ми хочемо сформувати спільну позицію зі спірних питань у цій сфері правовідносин. Також у подальшому з громадськістю разом можемо напрацювати спільні рекомендації для суб’єктів владних повноважень або ж законодавчі пропозиції до нової редакції законопроекту “Про звернення громадян”, - сказав Віктор Барвіцький.

Віктор Барвіцький був призначений представником Уповноваженого з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України у квітні 2018 року в складі команди Людмили Денісової.

Liked the article?
Help us be even more cool!