ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонський суддя поскаржився Генпрокурору на журналіста, звинувативши у втручанні в діяльність

14.05.2020, 14:00
Фото - inyoutube.net
Фото - inyoutube.net

Суддя Чаплинського районного суду Херсонської області Олександр Березніков звернувся до Генерального прокурора та Вищої ради правосуддя із заявою про скоєння директором ТРК “Херсон плюс” Володимиром Косюком злочину, передбаченого статтею 376 КК України (“Втручання в діяльність судових органів”).

Про це повідомляється на сайті судової влади України.

Як повідомила пресслужба суду, 11 травня в соцмережі Facebook у закритій групі “Новини селища Чаплинка” було розміщено публікацію з назвою: “Как в Чаплынке чиновница получила даром и пытается приватизировать служебную квартиру”. До цієї публікації було опубліковано пост Володимира Косюка, який зазначав, що 12 травня в Чаплинському райсуді слухатиметься справа за позовом Ірини Котик до Чаплинської селищної ради, у якому позивачка вимагає визнати право на приватизацію службової квартири.

Суддя, що головує, розцінив припущення Косюка “..що вже “порєшалі” і все буде вирішено на одному засіданні. Тобто завтра матимемо рішення суду на користь пані Котик за один день” як втручання у діяльність суду і тому звернувся до відповідних органів.

У суді зазначили, що наразі судова справа перебуває на стадії судового розгляду.

“Такі висловлювання автора з приводу результатів розгляду даної судової справи суд розцінює як зневагу до судової гілки влади та зневажливе ставлення до системи правосуддя в цілому та втручанням у процесуальну діяльність судді зокрема”, – йдеться в повідомленні суду.

Володимир Косюк вважає, що не порушував нічого, а тільки передав загальні настрої в Чаплинці.

“Ми працювали там декілька днів, зняли сюжет. Не на камеру люди кажуть, що в суді вже все “порішали” і квартиру подарують чиновниці. Це я передав у пості в соцмережі”, – прокоментував ситуацію Володимир Косюк представнику ІМІ в Херсонській області.

Він також додав, що в жодному разі не намагався втручатися в будь-якій формі в діяльність судд, щоб перешкодити виконанню ним службових обов’язків або домогтися ухвалення неправосудного рішення.

Liked the article?
Help us be even more cool!