ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонській кореспондентці, яка працювала на ворога, оголосили підозру в колабораціонізмі

03.01.2023, 18:00
Фото – Херсонська обласна прокуратура
Фото – Херсонська обласна прокуратура

Правоохоронці заочно повідомили про підозру в колабораційній діяльності херсонській кореспондентці одного з радикальних антиукраїнських інтернет-видань. Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. 

За даними слідства, мешканка Херсона під час повномасштабного вторгнення РФ на територію України та окупації Херсонщини пішла на співпрацю з ворогом. Фігурантка справи, маючи досвід у сфері журналістики, вела інформаційну діяльність, спрямовану на підтримку держави-агресора, а також висвітлення діяльності окупаційних органів.

“Будучи кореспонденткою одного з радикальних антиукраїнських інтернет-видань, підозрювана просувала наративи російської пропаганди, а також виправдовувала збройну агресію РФ проти України. Задля маніпулювання свідомістю мешканців захопленого регіону, дискредитації дій органів влади та державних діячів України підозрювана організовувала інтерв’ю із самопроголошеними керівниками окупаційних органів й особисто розповідала представникам росЗМІ фейкову інформацію, викривляючи реальний стан речей”, – повідомляє прокуратура.

Фігурантці справи заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Наразі досудове розслідування триває.

Liked the article?
Help us be even more cool!