ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонські журналісти запустили спільний відеопроєкт "Люди нашого краю"

06.06.2022, 15:20
Фото – фейсбук Олега Батурина
Фото – фейсбук Олега Батурина

Журналісти декількох херсонських видань, які виїхали з тимчасово окупованого Херсона, запустили спільний відеопроєкт під назвою “Люди нашого краю”.

Про це ІМІ повідомив один з учасників проєкту, представник ІМІ в Херсонській області Сергій Нікітенко.

Перша передача в прямому ефірі вийшла 3 червня. Проєкт створений власними силами журналістів - Сергія Нікітенка, Олега Батуріна, Івана Антипенка і Петра Коберника.

“Ми вирішили, що в ситуації, коли окупанти почали блокувати для херсонців доступ до українських медіа, треба об’єднатись і продовжувати інформувати свою аудиторію про те, що відбувається на Херсонщині”, – розповів Сергій Нікітенко.

Формат проєкту – годинна програма, під час якої журналісти підбивають підсумки тижня і обговорюють усе те, що хвилювало херсонців. 

“В умовах, коли увага до України загалом та до окупованих росією територій зменшується, дуже важливо тримати у фокусі головні події, які відбуваються в наших містах і селах. Часто ми чуємо від херсонців: не мовчіть, розповідайте. Власне, ця програма у форматі діалогів про головне якраз покликана привертати більше уваги до Херсонщини”, – розповів  співавтор проєкту Іван Антипенко. 

За словами Сергія Нікітенка, назва проєкту не випадкова, адже так називалася свого часу найвідоміша телепрограма привітань на обласному телебаченні. 

“Тож ми вирішили, що ця назва буде символічною. Сподіваюся, ніхто з тих, хто протягом десятків років робив ту програму, на нас не образяться”, – додав він.

Програма виходитиме на ютубі та фейсбуку щоп’ятниці о 18:00.

Нагадаємо, наразі Херсон та частина області перебувають під російською окупацією. Переслідування та порушення почалися ледь не з першого дня окупації. Так, 2 березня п'ять озброєних російських окупантів захопили будівлю Суспільне.Херсон. Окупанти відімкнули трансляцію українських телеканалів та ввімкнули в Т2 російські канали.

Крім того, в області низка видань припинила роботу. Так, у Генічеську два видання припинили роботу через окупацію – “Новий візит” та “Приазовська правда”.

Також окупанти викрадали журналістів: у Каховці – журналіста Олега Батурина, у Новій Каховці – журналіста Олександра Гунька.

Liked the article?
Help us be even more cool!