ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонська міськрада розірвала договори з журналісткою, якій мала дати 7,6 млн грн на ремонт укриттів

Фото – МОСТ
Фото – МОСТ

Відділ з питань цивільного захисту Херсонської міської ради розірвав договори на ремонт трьох укриттів на загальну суму 7,6 млн гривень з фізичною особою – підприємицею, львівською журналісткою Вікторією Савіцькою після того, як про них написали в медіа.

25 жовтня херсонське онлайн-медіа МОСТ написало, що за трьома договорами журналістка мала отримати з бюджету Херсона 7 637 244 грн. За ці гроші Вікторія Савіцька мала капітально відремонтувати три укриття, адреси яких у Херсонській міській військовій адміністрації приховали, закривши адреси в договорі чорною плашкою.

Журналісти зʼясували, що всі договори з керівником відділу з питань цивільного захисту виконавці послуг мають підписувати в Херсоні. Про це телефоном повідомила Наталія Яковенко, яку вказано контактною особою в цих та інших закупівлях відділу.

З відповіді Савіцької кореспонденту видання стало зрозуміло, що вона не була в Херсоні та нічого не підписувала. 

Після публікації цієї інформації журналісти зʼясували, що договори на ремонт укриттів розірвали ще ввечері 24 жовтня – через декілька годин після того, як журналісти звернулися до міської влади з переліком питань про ці закупівлі.

В обґрунтуванні посадовці міської ради вказали, що договори розірвано у зв’язку з неможливістю розпочати виконання робіт через наявність обставин непереборної сили.

Сьогодні ж у розмовах із Савіцькою кореспонденти МОСТу зʼясували, що вона вже знає про розірвання договорів, але сама на “Прозорро” не бачила. Також журналісти дізналися, що будівельними роботами займається її чоловік.

“Він має бригаду, яка тут, у Львові, щось ремонтує – плитку де-не-де кладе. Але дрібне. Які 7 мільйонів? Господи Боже…” – сказала Вікторія Савіцька.

Також вона заявила, що розбирається із ситуацією щодо використання її ФОПа.

“Я зараз намагаюся зрозуміти, як мій ФОП там опинився, і я зараз не можу вам пояснити, що це таке було. По моєму ФОПу ніяких рухів”, – розповіла вона.

Вікторія також додала, що вона має “певні підозри, хто міг цим займатися”, але з виданням вона ними ділитися відмовилася. Проте заявила, що не підписувала ніяких документів.

“Я у Львові. Я боюся насправді когось звинуватити, не зʼясувавши обставин”, – відповіла Вікторія на запитання, чи підписувала вона якісь документи в Херсоні. 

Журналіст МОСТу намагався поспілкуватися про розірвані угоди на ремонт укриттів з начальником міського відділу з питань цивільного захисту Олексієм Горіним, який підписав документи, але той не зміг відповісти, чи бачив він Вікторію Савіцьку під час цього підписання.

Liked the article?
Help us be even more cool!