ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Херсонська газета "Вгору" закриває друковану версію

31.03.2017, 15:32

Херсонський тижневик "Вгору" закриває друковану версію. Про це стало відомо із заяви колективу редакції, сповіщає "День". Наразі журналісти говорять про цей крок як тимчасовий. Серед причин - подорожчання паперової версії та відтік молодого читача в інтернет.

"Останнім часом видання "Вгору", як і багатьох інших газет, в контексті тотального подорожчання стає дедалі економічно складнішим. Лише деякі часописи, що існують на кошти партій та олігархів,  не переймаються фінансовими клопотами. Однак справді незалежні від олігархів, політиків, чиновників газети, на жаль, не можуть бути незалежними від загальних тенденцій в економіці країни", - йдеться у заяві. 

У коментарі для кореспондента "Дня" у Херсоні Івана Антипенка редактор "Вгору" Леонід Бондарчук зокрема, заявив: "В Україні робота засобів інформації так і не стала бізнесом. За кордоном створено закони, за якими видавець не може продавати свою продукцію дешевше від її собівартості. Тобто всі видавці грають за єдиними правилами. У нас відсутність такої законодавчої бази робить інформаційний простір привабливим для олігархів. Вони утримують збиткові газети і телеканали, не рахуючись із затратами, гальмуючи чесну конкуренцію серед медіа".

Бондарчук також зазначив, що "Вгору" працювало без розміщення джинси і буде працювати так надалі в електронному форматі, не звільняючи журналістів: 

"Ми завжди намагалися діяти професійно, за законом, не публікували "джинсу". Однак така політика неприйнятна для багатьох рекламодавців. Наприклад, ми відмовляємось від відверто сепаратистських рекламних текстів, а потім із подивом зустрічаємо цю рекламу в інших херсонських газетах... Вони не перебірливі, готові ставити будь-що, аби за це платили. Газета, яка тримає планку, має притомну редакційну політику, свої принципи,  не вигідна таким рекламодавцям. Мене якось запитали: ти надрукуєш статтю від "Опозиційного блоку"? Я сказав: так, якщо там будуть цікаві роздуми, реальні пропозиції щодо порушених проблем і з позначкою "реклама". Але їх це не влаштовує".

Довідка 

Незалежний громадсько-політичний тижневик "Вгору" започатковано в жовтні 2002 року Херсонською міською асоціацією журналістів "Південь" та Херсонським обласним фондом милосердя і здоров’я. Шеф-редактор – правозахисниця Алла Тютюнник. Редактор – Леонід Бондарчук. "Вгору" – чи не єдине друковане видання в області, яке власними силами проводить і публікує журналістські розслідування. На базі газети створено першу в області Агенцію журналістських розслідувань "АЖУР "Вгору". Багато уваги на сторінках видання приділяється питанням прозорості та підзвітності міської влади, правозахисній темі, прозорості формування й використання місцевих бюджетів, контролю за законністю та ефективністю використання майна громади м. Херсона, ефективності роботи правоохоронних і судових органів, пенітенціарної системи, комунального сектору та запровадження енергозберігаючих технологій. Значну увагу видання приділяє темі АТО, анексії Криму, волонтерській роботі, в якій задіяні й самі журналісти "Вгору".

На основі матеріалу газети "День".

Liked the article?
Help us be even more cool!