ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Геращенко наполягає на зустрічі координатора від СММ ОБСЄ із Асєєвим

30.08.2018, 17:00

Представниця України в гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко заявила про необхідність зустрічі координатора від СММ ОБСЄ Тоні Фріша з полоненим журналістом Станіславом Асєєвим (Васіним), який утримується бойовиками в непідконтрольних уряду районах Донецької області (ОРДО). Про це вона сказала 30 серпня на прес-конференції в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Що стосується Станіслава Асєєва. Я наполягаю на тому, щоб під час свого візиту на початку вересня координатор (від СММ ОБСЄ – ред.) Тоні Фріш обов'язково його відвідав. Більше того, за нашою інформацією, яку жодного разу не підтвердили так звані представники ОРДО, він перебуває не у в'язниці. Він перебуває у створених ними концтаборах на колишньому заводі “Ізоляція” (в Донецьку – ред.)”, – сказала Геращенко.

Вона переконана, що Асєєв надав свідчення проти себе під час катувань.

“Для мене очевидно, що так звані визнання були вибиті під тиском, за допомогою катувань”, – додала вона, відповідаючи на запитання про долю Асєєва.

Як повідомляв ІМІ, 17 серпня телеканал “Россия 24” показав програму, в якій полонений журналіст Станіслав Асєєв нібито підтверджує, що працював на українську розвідку.

17 серпня Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа заявило, що вважає дуже сумнівним “зізнання” у шпигунстві блогера і журналіста Радіо Свобода Станіслава Асєєва, які показав в ефірі російський державний телеканал “Россия 24”.

20 серпня Європейська федерація журналістів (EFJ) відреагувала на сюжет каналу “Росія 24” про “зізнання” у “шпигунстві” українського журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) та закликала негайно його звільнити.

20 серпня журналісти, українські медійні та правозахисні організації висловили глибоке обурення появою матеріалу зі Стасом Асєєвим і вважають, що задля випуску “зізнання” до нього було застосовано заходи фізичного або психологічного впливу.

Засудили російський канал за “інтерв’ю” зі Станіславом Асєєвим “Репортери без кордонів” та Комітет захисту журналістів.

27 серпня Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що не володіє інформацією про полоненого бойовиками журналіста Станіслава Асєєва (Васіна), який в інтерв’ю каналу “Россия 24” “зізнався” в “шпигунстві” на користь ГУР Міноборони.

Liked the article?
Help us be even more cool!