ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генштаб застерігає журналістів від запуску безпілотників над військовими об’єктами

27.09.2018, 12:48
Фото - voxukraine.org

26 вересня біля військової частини в районі села Павлівка на Вінниччині військові виявили представників одного з загальнонаціональних телеканалів, які запускали безпілотний літальний апарат (БПЛА). З ними було проведено роз’яснювальну роботу і попереджено про заборону запуску БПЛА та ведення фото-  і відеозйомки військових об’єктів. Про це повідомляється на офіційній сторінці Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбук.

Згідно з повідомленням, спостережний пост однієї з військових частин виявив групу невідомих осіб, які намагалися запустити безпілотник.

“Згодом спостерігачем-оператором виявлено в повітряному просторі з північної сторони на окраїні адміністративно-господарчої території військової частини літальний апарат, орієнтовно за типом “Крило”, який після увімкнення приладу технічної протидії, почав зниження висоти”, - йдеться в повідомленні.

До представників каналу прибула патрульна група зонального відділу Військової служби правопорядку у Збройних силах України з метою з’ясування обставин та відповідного реагування. “Начальник підрозділу охорони провів роз’яснювальну роботу та вкотре попередив про заборону запуску БПЛА та ведення фото-, відеозйомки військових об’єктів”, - зазначає прес-служба Генштабу.

Також на місце події оперативно прибули представники Служби безпеки України для детального з’ясування всіх обставин та надання відповідної оцінки діям громадян.

“Генеральний штаб Збройних сил України нагадує про відповідальність за ведення фото- та відеозйомки військової техніки, режимних військових об’єктів Збройних Сил України та спроб несанкціонованого проникнення на їхню територію. Також інформуємо, що в районі проведення навчань, над військовими частинами, об’єктами та полігонами всі помічені безпілотні літальні апарати будуть збиті. Особи, які здійснювали запуск або керували цими БПЛА, будуть затримані та притягнуті до відповідальності”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 24 квітня 2017 року телеканал ZIK повідомив про затримання співробітниками СБУ знімальної групи програми військових розслідувань “Стежками війни” каналу неподалік селища Оржів (Рівненська область).

Міністерство оборони повідомило, що журналісти телеканалу ZIK здійснювали несанкціоновану відеозйомку військового режимного об'єкту за допомогою безпілотного літального апарату.

Журналісти були затримані  і перебували у Рівному в приміщенні управління обласної СБУ. За фактом ситуації, яка мала місце з журналістами телеканалу, СБУ внесла до ЄРДР відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками готування до диверсії за ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) та ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України.

Керівництво медіахолдингу ZIK заявило, що затримана на Рівненщині знімальна група каналу не мала на меті скоєння злочинів проти держави.

Liked the article?
Help us be even more cool!