ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генштаб попросив ZIK передати головреду "Цензора", що його інформація є недостовірною

17.08.2018, 12:05
Фото - ZIK

Генеральний штаб Збройних сил України (ЗСУ) просить телеканал ZIK довести до відома головного редактора інтернет-порталу “Цензор. НЕТ” Юрія Бутусова, що поширена ним в ефірі телеканалу інформація щодо посадових осіб Генштабу, є недостовірною. Від каналу Генштаб просить не поширювати в подальшому такі відомості.

Про це йдеться в листі Генштабу від 14 серпня на адресу телеканалу, повідомляється на сайті каналу.

Як зазначає телеканал, 10 серпня в ефірі телеканалу вийшла програма “Перші про головне. Коментарі” із темою “Бої за Іловайськ – Хто винен?” за участі Юрія Бутусова. “В прямому ефірі головред “Цензор. НЕТ” ділився власною думкою щодо того, хто винен у трагедії під Іловайськом”, – зазначає канал.

У листі Генштаб зауважує, що відомості Бутусова про начальника Генштабу - головнокомандувача ЗСУ Віктора Муженка, озвучені в програмі, “є недостовірною інформацією та інформацією, яка принижує честь, гідність та ділову репутацію посадових осіб Генерального штабу Збройних сил України”.

Зокрема, недостовірною в листі Генштабу називається така цитата Бутусова: “Командувач АТО на території Донецької та Луганської області генерал Муженко під час вторгнення російських військ не дав наказу ні на знищення агресора, ні на відведення українських військ, і такими діями підставив українських військових під розстріл і має за це відповідати не у Фейсбуці, не в розмовах, а в суді!”

Генштаб просить телеканал довести до відома Юрія Бутусова цю інформацію та “в подальшому не допускати випадків поширення в телепрограмах відомостей, які не відповідають дійсності та шкодять правам та охоронюваним законом інтересам посадових осіб Збройних сил України”.

У свою чергу телеканал вкотре наголошує, що не несе відповідальності за заяви запрошених гостей.

“Жодних священних корів чи недоторканних чиновників для журналістів ZIKу не існує. Відтак прохання Генштабу “довести вищезгадане до головного редактора інтернет-порталу “Цензор. НЕТ” Юрія Бутусова…” є для телеканалу ZIK незрозумілим”, – зазначає канал.

Телеканал повідомляє, що готовий надати майданчик для дебатів та висловлювання різних думок і поглядів.

<nbsp;>
Liked the article?
Help us be even more cool!