ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокурор запросив Сюмар і Червакову на зустріч із Седлецькою

05.09.2018, 15:44
Фото - Ельдар Сарахман/pravda.com.ua

Генеральний прокурор України Юрій Луценко запросив народних депутатів Вікторію Сюмар (фракція “Народний фронт”) та Ольгу Червакову (фракція “Блок Петра Порошенка”) на свою зустріч із головним редактором програми антикорупційних розслідувань “Схеми” Наталією Седлецькою 5 вересня. Про це 5 вересня повідомила Вікторія Сюмар на засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики, інформує Інтерфакс-Україна.

“Ми з Ольгою Черваковою запрошені за годину на зустріч до генерального прокурора, яка має стосуватися цієї теми (ситуації навколо Н. Седлецької – ред.)”, – повідомила Сюмар.

Сюмар очолює Комітет Верховної Ради з питань інформаційної політики, а Червакова є першою заступницею голови комітету.

Як повідомляв ІМІ, 27 серпня Печерський районний суд Києва дозволив Генеральній прокуратурі доступ до дзвінків та смс-повідомлень журналістки та головного редактора програми розслідувань “Схеми” Наталії Седлецької у справі про можливе розголошення державної таємниці і даних досудового розслідування директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артемом Ситником.

4 вересня Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода заявило, що вважає рішення Печерського райсуду Києва надмірним, яке грубо порушує міжнародні стандарти і не відповідає зобов’язанням України із захисту вільної преси.

4 вересня журналісти та низка громадських організацій оприлюднили заяву з вимогою, аби генеральний прокурор публічно гарантував, що ухвала суду стосовно Наталії Седлецької не буде реалізовуватися.

5 вересня головний редактор програми антикорупційних розслідувань “Схеми” Наталія Седлецька повідомила, що генеральний прокурор України Юрій Луценко запрошує її в цей день на зустріч, щоб пояснити отримання прокуратурою доступу до інформації з її телефону.

5 вересня громадські медіа-організації висловили обурення з приводу дій Генеральної прокуратури України та Печерського районного суду м. Києва щодо порушення фундаментального права на приватність, а також права на захист журналістських джерел.

Liked the article?
Help us be even more cool!