ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокуратура Росії звинувачує Google у "втручанні у вибори"

04.09.2018, 16:03
Фото - techtoday.in.ua

Генеральна прокуратура Росії винесла Google застереження про “неприпустимість втручання у російські вибори”. Про це заявив заступник начальника управління з нагляду за виконанням законів про федеральну безпеку Генпрокуратури РФ Олексій Жафяров, повідомляє Укрінформ з посиланням на РІА “Новини”.

При цьому чиновник додав, що застереження не вимагає реакції з боку компанії. “Але це (винесення попередження Google – ред.) досить серйозний захід, за яким уже слідує притягнення до встановленої законом відповідальності”, – сказав Жафяров.

Також претензії до компанії висловили ЦВК і Роскомнагляд. Вони надіслали до Google офіційні листи, де звинувачують компанію в “рекламі незаконних акцій у день виборів”. За словами заступника голови Роскомнагляду Вадима Субботіна, десятки спеціалізованих YouTube-каналів “ведуть масовані акції”, закликаючи порушувати закон.

Ймовірно, російські відомства мають на увазі YouTube-канали російської опозиції, насамперед Навальный-Live. Опозиціонер Олексій Навальний зі своїми прихильниками закликав у єдиний день виборів у РФ, 9 вересня, провести по всій країні масові акції проти підвищення пенсійного віку.

У ЦВК і Роскомнагляді зазначили, що американське відділення компанії не відповіло на листи.

9 вересня в РФ пройде єдиний день голосування.

Liked the article?
Help us be even more cool!