ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Генпрокуратура допитала головреда "Схем" щодо її контактів з НАБУ

20.12.2017, 10:29
Фото - Фейсбук Наталя Седлецька

Головна редакторка проекту журналістських розслідувань “Схеми” Наталя Седлецька повідомила, що її в якості свідка допитали в Генеральній прокуратурі щодо контактів зі співробітниками Національного антикорупційного бюро, зокрема з директором НАБУ Артемом Ситником. Про це вона повідомила 19 грудня на своїй сторінці у Facebook, інформує DT.ua.

“У цей чудовий морозний день кілька годин провела на допиті в Генеральній прокуратурі. Допитували мене в якості свідка - з'ясовували, чи була я на оф зе рекорді в НАБУ і що там чула”, - повідомила Седлецька.

Журналістці довелося пояснювати слідчому значення терміна off the record, який передбачає спілкування людини з журналістом на умовах нерозголошення джерела інформації та будь-яких фактичних даних про її отримання.

Седлецька вказала на обов'язок журналіста не видавати свої джерела, що закріплено не лише міжнародними професійними стандартами, але й передбачено Кримінально-процесуальним кодексом України, ст. 65 якого захищає журналістів, їхні джерела і все, що з ними пов'язано, від розкриття.

Також вона пообіцяла співпрацювати зі слідством і давати свідчення про свої опубліковані матеріали.

При цьому вона категорично відмовилася розголошувати інформацію про спілкування з джерелами “не під запис”.

“Мені шкода часу, витраченого як мною, так і старшим слідчим в особливо важливих справах Головного слідчого управління ГПУ Іжука Руслана, якому Луценко доручив цю марну працю - тягати журналістів на допити. З огляду на недопустимість допиту працівника ЗМІ про його джерела - сьогоднішня слідча дія не мала жодного юридичного змісту”, - підсумувала Седлецька.

Liked the article?
Help us be even more cool!