ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Харківську журналістку, яка заявила про погрози, допитали слідчі

16.01.2013, 00:41

14 січня 2013 року журналістку харківського інтернет-видання «Справжня варта» Жанну Титаренко вперше допитали після її заяви про погрози вбивством, повідомляє Радіо Свобода.

Кілька годин вона провела у кабінеті слідчого. За словами Титаренко, старший слідчий Людмила Лашина цікавилася журналістськими заробітками, спрямуванням інтернет-ресурсу «Справжня варта», куди дописує Титаренко, тематикою її матеріалів. І лише незначну частину допиту слідчий приділила погрозам та нічній пригоді, що сталася з 5 на 6 січня, зазначила журналістка.

Нагадаємо, 11 січня журналістка харківського інтернет-видання “Справжня варта” Жанна Титаренко заявила, що невідомі особи погрожують її життю та перешкоджають професійній діяльності. “У ніч з 5 на 6 січня я почула сильний грюкіт у вікно, матюки й погрози: «…Убью...!». Регулярні паперові листівки з погрозами почала отримувати з 19 грудня 2012 року. За цей час додому два рази приходили працівники міліції”, - повідоила вона.

Жанна Титаренко останнім часом опублікувала розслідування про катування в харківській та полтавській психіатричних лікарнях, писала про судове засідання у справі щодо побиття членами організації «Патріот України» історика Олексія Корнєва.

А останній матеріал був присвячений міліцейському свавіллю, зазначила журналістка.

«У мене підозра складається на міліцію, тому що 16 грудня я опублікувала журналістське розслідування про зникнення Євгена Тимченка. Це був звичайний хлопець, не пиячив, не палив. Він вийшов з дому і не повернувся», – зауважує Жанна Титаренко. У своєму журналістському розслідуванні Титаренко навела кілька документів із прізвищами посадовців.

У міліції після заяви Жанни Титаренко взялися за перевірку наведених фактів і погроз на її адресу. «Справа Титаренко перебуває  під особистим контролем обласного управління міліції», – повідомив прес-центр головного управління МВС Харківщини.

Тим часом Титаренко припускає, що її можуть переслідувати і незадоволені висвітленням судового процесу проти Олега Однороженка, ідеологічного референта соціал-націоналістичної організації «Патріот України». Він судиться з головою націоналістичної громадської організації «Надія нації» Олексієм Корнєвим. Титаренко твердить, що їй прихильники «Патріоту України» у грубій формі радили більше не з’являтися в судовій залі. Радіо Свобода зв’язалася з Олегом Однороженком. Він запевнив, що не знає про журналістку з видання «Справжня варта». «Я не знайомий з цією особою. У нас ні з якими журналістами не було конфліктів», – запевнив Олег Однороженко.

Liked the article?
Help us be even more cool!