ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Харківський журналіст заявив, що йому погрожував мер міста Кернес

30.01.2013, 02:31

Відомий харківський журналіст Сергій Потімков зробив офіційну заяву про те, що міський голова Харкова Геннадій Кернес погрожував йому з приводу його професійної діяльності. Про це Потімков заявив в ефірі програми «Я - проти!», яку веде журналіст Андрій Войцеховський.

Журналіст стверджує, що ввечері 24 січня 2013 року на вулиці біля кінотеатру до нього підійшов мер Харкова Геннадій Кернес і звернувся з погрозами та брудною, нецензурною лайкою.

«Зміст його слів зводився, безумовно, до погроз, до того, що, якщо я не припиню свою діяльність, то...», - сказав Сергій Потімков. Зокрема, як стверджує журналіст, Геннадій Кернес, звертаючись до нього, сказав: «Ти, гей зло***чий».

Погрожував Потімкову і один із охоронців Кернеса, який, за словами журналіста, висловився таким чином: «Тебе попередили!».

Образи і погрози були висловлені у присутності друзів журналіста, які стали свідками інциденту. Журналіст просить правоохоронні органи розцінювати його заяву у телепрограмі «Я - проти!» як офіційне звернення.

Також Потімков попередив мера Харкова про відповідальність за погрози: «Якщо щось трапиться зі мною або моїми близькими найближчим часом, він (Геннадій Кернес - ред.) буде нести відповідальність. Тому що його недвозначні погрози, висловлені в брудній, нецензурній формі, чули люди, які готові виступити свідками».

Як повідомив «Телекритиці» начальник департаменту інформації та зв’язків зі ЗМІ Харківської міської ради Юрій Сидоренко, міськрада поки що не планує якимсь чином реагувати на заяву журналіста. Можливо, ситуація зміниться після прес-конференції Потімкова 30 січня. Але сам чиновник вважає твердження журналіста безпідставними. «Сергій Потімков не веде зараз ніякої діяльності у Харкові - ні журналістської, ні громадської, ні політичної. Тому заява про погрози "припити діяльність" мені здається дивною», - сказав Юрій Сидоренко.

Нагадаємо, Сергій Потімков був народним депутатом України двох скликань, має звання Заслуженого журналіста України. 

Liked the article?
Help us be even more cool!