ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери зламали сайт міносвіти Румунії та закликали школярів "не марнувати час" на школу

08.05.2023, 16:27
Фото – americanretrieval.com
Фото – americanretrieval.com

Невідомі хакери зламали сайт міністерства освіти Румунії та розмістили там заклик до учнів “не марнувати час” на шкільні уроки.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на румунський ресурс Hotnews.

Повідомлення від хакерів з'явилося на сайті міністерства вночі на головній сторінці. У ньому вони пишуть, що в Румунії неефективна система освіти, яка не пропонує “нічого корисного, лише завалює непотрібною інформацією”, і важко чекати чогось іншого від учителів, які погоджуються працювати за копійки в токсичному середовищі – тому що це “демонструє їхній рівень інтелекту”. 

Хакери завершують послання закликом до учнів “не марнувати час” на школу, натомість навчатися самостійно, знаходячи інформацію в інтернеті. 

“Те, що вчителі вкладають у вас 10 років, ви можете отримувати безкоштовно на YouTube. Влада намагається вас переконати, що не мати вищої освіти – це означає бути дурним і отримувати низьку зарплатню, але ви будете дурними, якщо послухаєте їх”, – написали хакери. 

Як пише видання, зараз сайт міністерства edu.ro недоступний. 

У відомстві прокоментували, що ІТ-фахівці з’ясовують, де було слабке місце в безпеці, та усувають наслідки втручання. Також у міністерстві запевнили, що на сайті не було ніякої конфіденційної інформації, тому вона не могла потрапити до зловмисників. 

Ймовірно, за акцією стоять ті самі хакери, які ламали сайт молдовських комуністів – у дописі використали майже ідентичний дизайн і напис “Операція Румунія”.

Liked the article?
Help us be even more cool!