ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери КНДР втручаються в спільні військові навчання США й Південної Кореї – правоохоронці

Поліція Південної Кореї підозрює північнокорейських хакерів у втручанні в спільні військові навчання США та Південної Кореї, які розпочалися цього тижня. Хоча, заявили правоохоронці, витоку засекреченої інформації не сталося, повідомляє Reuters.

Як пише видання, південнокорейські й американські збройні сили розпочали 11-денні літні навчання "Ulchi Freedom Guardian", щоб краще реагувати на зростання ядерної й ракетної загроз з боку Північної Кореї. Північна Корея опирається таким навчанням, заявляючи, що це підготовка США і їхнього союзника до вторгнення в країну.

Хакери, які пов’язані з північнокорейським угрупованням "Кімсукі", зламали електронну пошту південнокорейських підрядників, які працюють у спільному американсько-південнокорейському центрі навчальних симуляцій війни, заявили в поліцейському управлінні провінції Кьонгі-Намбу.

"Підтверджено, що витоку військових даних не сталося", – йдеться в заяві правоохоронців.

Раніше Північна Корея заперечувала свою участь у кібератаках.

За словами дослідників, хакери з "Кімсукі" вже давно практикують надсилання фішингових листів, які обманом змушують адресата повідомити свій пароль або відкрити додаток чи посилання, яке завантажує вірус.

Південнокорейська поліція й армія США провели спільне розслідування й з’ясували IP-адресу, з якої було вчинено хакерську атаку; ця адреса збігалася з адресою, ідентифікованою 2014 року у зв’язку зі зламом оператора південнокорейського ядерного реактора, заявляють у поліції.

Того разу Південна Корея звинуватила Північну Корею в кібератаці.

Як повідомляв ІМІ, група північнокорейських хакерів таємно проникла в комп'ютерні мережі великого російського розробника ракет – "НВО машинобудування". Хакери мали доступ до мереж "НВО Машинобудування" з кінця 2021 до травня 2022 року. Через кілька місяців після цього Північна Корея оголосила про низку досягнень у своїй програмі розроблення балістичних ракет.

Liked the article?
Help us be even more cool!