ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери КНДР створили клон популярного південнокорейського вебпорталу

15.06.2023, 15:33
Фото – freepik.com
Фото – freepik.com

Північнокорейські хакери створили фейковий вебсайт, який має вигляд, майже ідентичний до популярного в Південній Кореї порталу Naver, що є вишуканішою спробою маніпулювати користувачами на півдні. Про це повідомляє Reuters із посиланням на сеульську розвідку.

Цього тижня Національна служба розвідки (НСР) оприлюднила попередження, закликавши громадян не заходити на сайт "Naver Portal" і зазначивши, що співпрацює із закордонними організаціями, щоб відстежити групу хакерів, підозрювану у створенні фейкового порталу.

"Кібератаки Північної Кореї на громадян Південної Кореї стають дедалі вишуканішими", – зазначила служба у своїй заяві.

Naver, яким володіє однойменна компанія-гігант, є найпопулярнішим вебпорталом і пошуковиком у Південній Кореї, який пропонує послуги від електронної пошти до новинних добірок і онлайн-шопінгу.

НСР не зазначила, скільки людей попалося на підробку чи видало свої особисті дані.

Представник Naver заявив: "Ми закликаємо користувачів звертати увагу на домен, коли ви заходите на Naver".

Північнокорейських хакерів звинувачують у викраденні мільйонів доларів за допомогою кібератак, хоча Пхеньян заявляв, що не бере участі в кіберзлочинності.

Раніше цього року США повідомили, що за 2022-й Північна Корея вкрала більше криптовалюти, ніж за будь-який інший рік. За даними міжнародних моніторингових організацій, викрадені кошти пішли на програми з ядерного й ракетного озброєння, які перебувають під санкціями.

Понад 70% північнокорейських кібератак відбуваються через електронну пошту: здебільшого листи надходять нібито від імені південнокорейських порталів на кшталт Naver і Daum. Про це минулого місяця повідомляла НСР, описавши ці атаки як операції із "соціальної інженерії".

Liked the article?
Help us be even more cool!