ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери атакували близько 40 музеїв у Парижі й вимагали викуп

Фото – gazetadita.al

У Парижі хакери атакували близько сорока музеїв та вимагали викуп у криптовалюті. У разі несплати викупу вони погрожували оприлюднити зашифровані дані протягом 48 годин. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Le Figaro.

Хакери в ніч із 3 на 4 серпня, ймовірно, атакували спільну для музеїв комп'ютерну систему, яка централізує всі їхні фінансові дані, а потім вимагали викуп у криптовалюті. Серед потерпілих – виставкова зала Гран-Пале.

Прокуратура Парижа повідомила, що відділ боротьби з кіберзлочинністю “був поінформований про атаку на інформаційну систему Гран-Пале”. Французька агенція з інформаційної безпеки (ANSSI) також підтвердила, що її “попередили про інцидент”.

Однак, додали в агенції, інцидент “не впливає на інформаційні системи, залучені в проведенні Олімпійських і Паралімпійських ігор”.

Список постраждалих культурних установ ще не відомий. Лувр, який спочатку згадували як одну з цілей, що могли постраждати, спростував цю інформацію.

Поліція вже розпочала розслідування “атак на автоматизовану систему оброблення даних, організованого вимагання та змови з метою скоєння злочину або правопорушення, що карається п'ятьма роками ув'язнення”.

Розслідування доручено підрозділу боротьби з кіберзлочинністю Паризької судової поліції.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Габріель Атталь заявляв, що з початку Олімпійських ігор запобігли 68 кібератакам, зокрема одній у Берсі та ще одній у Ла-Віллет, де базується Club France. У ANSSI зазначали, що це були переважно “розподілені атаки низької інтенсивності, спрямовані на відмову в обслуговуванні (DDoS)”.

Liked the article?
Help us be even more cool!