ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери Anonymous зламали сайти "Росатому"

16.03.2022, 11:45

Міжнародна хакерська група Anonymous зламала сайт російської державної корпорації з атомної енергії “Росатом” та її дочірніх компаній у відповідь на захоплення Запорізької АЕС російськими загарбниками.

Про це повідомляється на Twitter-cторінці Anonymous, пише Суспільне.

“Anonymous зламала сайт Росатому та почала “злив” гігабайтів інформації”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомили в Taiwan News, хакери Anonymous заволоділи даними про безпеку “Росатому”, а також зламали сайти його дочірніх компаній – “Росенергоатому” і всеросійського науково-дослідного інституту експлуатації атомних електростанцій. До кожного з цих трьох сайтів хакери додали нові html-сторінки з літерами "fckptn" (птн пнх. – Ред.). Також вони отримали доступ до 1300 мережевих камер у росії та Білорусі.

Крім того, за даними “Медузи”, вранці 16 березня були зламані сайти російських арбітражних судів, зокрема Приморського, Красноярського та Хабаровського краю, Новосибірської та Курської областей, Москви та п'яти регіонів Уральського федерального округу. На їхніх сторінках з'явилося послання, в якому президента РФ Путіна називають “терористом номер один”, а росіян – “фашистами”.

Нагадаємо, раніше Anonymous повідомила про злам сайту ФСБ росії та компанії “Роснафта”. Також хакерська група зламала державні телеканали росії, після чого на них почали транслюватися відео про війну в Україні та заклики до росіян виступити проти геноциду росії в Україні. 

Крім того, Anonymous зламала сайт Роскомнагляду й виклала в публічний доступ близько 364 тисяч файлів.

Liked the article?
Help us be even more cool!