ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери знищили буковинській газеті "Час" майже всю інформацію на сайті (доповнено)

24.01.2013, 00:56

23 січня 2013 року невідомі знищили всю інформацію буковинського інтернет-видання “Час” по липень 2012 року. Повідомлення саме такого змісту розмістив на сторінці газети у Фейсбук її адміністратор, повідомляє БукНьюз.

"Шановні читачі! На жаль, через проблеми з нашим хостинг-провайдером, знищено всю інформацію на сайті по липень 2012 року. Вибачте за незручності", - написав адміністратор.

Пізніше він повідомив подробиці: "Кажуть, що вчора (22 січня - ред.) хтось масово почав стирати матеріали, дійшли до липня 2012 року, а бекап є тільки по 28 грудня, таким чином, якщо вони відновлять до 28 грудня - то вже буде добре, а так, то місячна робота пропала намарне... Всі новини враз почали стиратись хронологічно з вчорашнього дня, якби хостинг не заблокував це, то всі новини були б знищені безповоротно!!! Вчора (22 січня - ред.) ми поставили новину про “регіонала”, який виступив проти Папієва. Та хіба це таке аж? Шкода, просто, роботи".

Він також не виключив, що редакція буде звертатися до правоохоронних органів з приводу цієї диверсії.

Водночас на сайті видання повідомляється наступне: “Шановні читачі сайту газети "Час"! Ми просимо вибачення за те, що деякі матеріали зникли з сайту. Справа в тім, що вони були видалені сьогодні (23 січня - ред.) зранку невідомими. Нам вдалось відновити все до 28 грудня 2012 року. Наразі ми намагаємось відновити втрачену інформацію. Дякуємо всім за підтримку та розуміння!”.
 

Як повідомила в коментарі ІМІ журналіст газети “Час” Надія Вірна, на сайті знищені матеріали за півроку до липня 2012 року.

“Хтось зламав код, зайшов в адмінку і почав стирати новини, всі новини за півроку стерті. Фізично одна людина цього зробити не могла, можливо, була запущена якась програма. Ми настільки шоковані. Раніше були на сайті серйозні матеріали, і сайт бувало "підвисав", але ми не пов’язували це з атаками”, - сказала Вірна.

Вона також повідомила, що 23 січня 2013 року на сайті була розміщена заява члена Партії регіонів Ігоря Михайлюка до прем’єр-міністра Миколи Азарова про проблеми в районі. У заяві Михайлюк заявляє про корупцію в регіоні, зокрема, про такі дії Заставнівського міського голови Я. Цуркана. За словами Михайлюка, "через те, що син губернатора Папієва потрапив до парламенту, райони в яких він балотувався просто віддали на розграбування місцевим чиновникам".

“Це єдиний такий матеріал, який викликав резонанс. Але наскільки він вплинув на те, що почали стирати інформацію на сайті, ми не знаємо. Сказати зараз дуже важко, можливо, це був технічний збій. Але інформація стерта за півроку...”, - зазначила журналістка.

Наразі видання чекає інформації від хостинг-провайдера. “Якщо ми знайдемо підстави, що була масова атака і незаконне заволодіння нашим паролем, ми звертатимемось в правоохоронні органи”, - сказала Надія Вірна.

Liked the article?
Help us be even more cool!