ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гурт Kalush Orchestra закликав українців відмовитися від російської музики

01.12.2022, 11:36
Фото - Марини Джури, 24 канал
Фото - Марини Джури, 24 канал

Гурт Kalush Orchestra закликав українців відмовитися від прослуховування російської музики на сервісах YouTube Music, Apple Music, Spotify, Deezer та Shazam. 

Для цього боротьби з російською пропагандою гурт запустив проєкт “Музична мобілізація” за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики і Міністерства цифрової трансформації.

Гурт зазначає, що російські артисти сплачують податки в казну держави-терориста, яка спрямовує ці кошти, в тому числі, й на зброю для руйнування українських міст та смертей українців. “Тож ті, хто слухають їхню музику та дивляться кліпи — спонсорують цю війну”, - зазначає гурт.

Команда Kalush Orchestra підготувала відеоінструкцію, в якій розповідає, як позбутися російської музики і чому важливо це зробити. Крім того, щоб оновити свій плейлист, музиканти пропонують добірки з популярними треками українських виконавців.

“Якщо в трендах YouTube, на стрімінгових платформах домінує російське — значить, прямо зараз відбувається культурна окупація України. Музика — це також зброя. І тут нам не потрібен лендліз, щоб боротися з російським контентом.  ЗСУ виганяє окупантів з наших селищ і міст, ми маємо вигнати їх з наших колонок і вух. Тому прямо зараз, ми оголошуємо музичну мобілізацію України! Хто з нами - той пришвидшує завершення війни в Україні!” - зазначив лідер гурту Олег Псюк.

У 2019 році російський музичний ринок сплатив 277,6 млн доларів податків. Їх вистачить, щоб профінансувати понад 5 тисяч солдатів російської армії на рік, зазначає Мінцифри.

Liked the article?
Help us be even more cool!