ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГУР: Україна віддала під час обміну 16 лютого колаборанта з УПЦ МП

17.02.2023, 13:40
Фото – DW
Фото – DW

Україна віддала Росії колаборанта з Української православної церкви Московського патріархату під час обміну полоненими 16 лютого. Про це заявив представник Головного управління розвідки Андрій Юсов в ефірі телемарафону, повідомляє Еспресо.

“Вчора, щоб повернути наших хлопців, на запит тієї сторони і за власною згодою був переданий один колаборант, так званий священнослужитель Московського патріархату, який сприяв окупантам, зливав різноманітну інформацію, допомагав проводити так звані псевдовибори”, – сказав Юсов.

За його словами, РФ перша висунула запит на передання колаборанта з УПЦ МП, який сам не був проти цього. Так, Україна не стала заперечувати, бо це допомогло повернути додому її громадян.

За даними Громадського, йдеться про колаборанта Миколу Зірку, який був настоятелем однієї з парафій УПЦ МП Лиманської громади Донецької області. Лише вчора, 16 лютого, в СБУ повідомляли, що зібрали докази провини цього священника, який добровільно співпрацював з російськими окупантами. Під час тимчасової окупації району він публічно виправдовував збройну агресію РФ і закликав місцевих жителів підтримати окупантів.

Крім того, він агітував парафіян узяти участь у псевдореферендумі та “проголосувати” за “приєднання” регіону до Росії. Також пропонував людям “обрати” нового “голову” селища Ярова, який мав діяти в складі місцевої окупаційної адміністрації.

Нагадаємо, у результаті чергового обміну 16 лютого в Україну повернувся 101 український полонений: 100 військових і один цивільний, перший заступник міського голови Енергодара Іван Самойдюк. Як повідомляють пропагандисти РФ, російська сторона також повернула 101 полоненого.

Liked the article?
Help us be even more cool!