ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГУР: росія почала новий етап інформаційних операцій проти України

05.08.2022, 10:15

Головне управління розвідки Міністерства оборони заявило, що росія почала новий етап спеціальних інформаційних операцій проти України. Його мета – посіяти панічні настрої серед населення.

“В інформаційному просторі України масово розповсюджуються фейки. Використовуючи, зокрема, теракт в Оленівці, ворог знаходить приводи для постійного інформаційного терору та залякування. Він має завдання дестабілізувати та деморалізувати українське суспільство”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає ГУР, агресор поширює недостовірну інформацію та намагається маніпулювати суспільством, підштовхнути до дій, які можуть дестабілізувати країну в період війни.

У зв'язку з цим координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими закликає дотримуватись інформаційної гігієни. “Україна робить усе можливе для повернення полонених, їхнього обміну, а також розшуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 29 липня російські медіа повідомили про обстріл колонії в окупованій Оленівці на Донеччині, де утримувалися українські військовополонені. За даними російської сторони, загинули близько 50 українських захисників, ще понад 70 дістали тяжкі поранення.

3 серпня Головне управління розвідки Міноборони заявило, що російська сторона не мала наміру здійснювати обмін військовополоненими та з метою приховування неналежних умов і форм допиту українських військовослужбовців (що могли б слугувати доказовою базою в Гаазькому суді) умисно знищила полонених. Мінування місця утримання українських бійців вчинили бойовики ПВК “Вагнер” з використанням легкозаймистої речовини, що призвело до швидкого поширення пожежі в приміщенні.

Liked the article?
Help us be even more cool!