ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гужві вручено підозру, у нього вдома відбувається обшук

23.06.2017, 21:14

Головному редактору інтернет-видання “Страна.ua” Ігорю Гужві вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувається обшук. Про це “Детектору медіа” повідомила прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган.

За інкримінованою Ігорю Гужву статтею ККУ йому загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із конфіскацією майна.

Гужва продемонстрував повідомлення про підозру у відеозверненні, яке опублікувала його адвокатка Олена Лукаш. “Щойно мені дали ознайомитися з повідомленням про підозру в будівлі Головного управління Нацполіції в Києві”, - повідомив він.

За його словами, в документі сказано, що він погрожував народному депутату Дмитрові Ліньку публікацією компромату та вимагав гроші.

Гужва заявляє, що це “абсолютна фальсифікація та брехня”. “Я підкреслюю, що ніколи в житті не спілкувався з Ліньком і ніколи не зустрічався з його помічниками, які тут згадуються. Єдиний раз, коли мова зайшла про Лінька, – це була пропозиція Антона Філіпковського до мене зняти за гроші матеріал про Лінька за 20 тис. доларів, від якої я відмовився, в чому кожен може переконатися, бо матеріал досі висить на сайті – це матеріал про конфлікт людей Лінька та Ківи”, - сказав головред “Страни.ua”.

Заступниця головного редактора “Страни.ua” Світлана Крюкова оприлюднила фотографії з помешкання Ігоря Гужви, де наразі відбувається обшук.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 22 червня увечері правоохоронці затримали головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужву за підозрою у вимаганні і отриманні 10 тис. доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів про депутата Верховної Ради Дмитра Лінька. Перед цим в редакції СБУ провела обшук.

23 червня Генеральна прокуратура заявила, що керівника інтернет-видання “Страна.UA” Ігоря Гужву затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (“Вимагання”). Затримано його 22 червня безпосередньо після передачі грошових коштів у розмірі 10 тис. доларів США від потерпілого через посередника.

23 червня головний редактор “Страни.ua” Ігор Гужва заявив, що проти нього і видання готувалася провокація.

23 червня Генеральна прокуратура опублікувала оперативне відео по справі про можливе вимагання хабара головним редактором інтернет-видання “Страна.ua” Ігорем Гужвою.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!