ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гужва вважає, що його вирішили покарати

19.01.2012, 07:11
Екс-головний редактор газети «Сегодня» Ігор Гужва вважає, що остання заява наглядової ради «Сьогодні мультимедіа» спрямована на його дискредитацію. Про це він зазначає у відкритому листі щодо ситуації в газеті «Сегодня», інформує Телекритика.

 

«Заяву спрямовано на мою дискредитацію - натякається на спроби досягти якихось кулуарних домовленостей з наглядовою радою. Це повна маячня. Хоча б тому, що представники наглядової ради, з якими я намагався зв'язатися і до, і після заяв про моє звільнення, щоб хоча б зрозуміти логіку їхніх дій і пояснити свою позицію, зі мною взагалі зустрічатися відмовляються», - йдеться у зверненні головного редактора.

 

На думку пана Гужви, його вирішили покарати за те, що він «підняв тему цензури і корупції в газеті. За те, що підняв тему спроби введення системної цензури через вже неодноразово згаданого Батога».

 

Нагадаємо, 19 січня власник «Сьогодні мультимедіа» компанія СКМ оприлюднила повідомлення, що додаткових розслідувань конфліктної ситуації в газеті «Сегодня» не буде, й Ігоря Гужву не поновлюватимуть на посаді головного редактора.

 

Як зазначається, наразі Ігор Гужва та колектив газети «Сегодня» чекають на відповідь кінцевого власника видання Ріната Ахметова, до якого було адресовано прохання про особисту зустріч.

 

8 грудня представники редакції «Сегодня» оголосили передстрайковий стан через незгоду з редакційною політикою гендиректора «Сьогодні Мультимедіа» Олени Громницької. Вони висунули вимоги розслідувати конфлікт і «припинити цензуру», а також на час розслідування відсторонити Олену Громницьку від виконання обов'язків гендиректора.

 

9 грудня голова наглядової ради видавництва Катерина Лапшина пообіцяла провести розслідуванняконфліктної ситуації. Того ж дня наглядова рада «Сьогодні Мультимедіа» прийняла рішення провести комплексне службове розслідування, пані Громницьку відправили у відпустку.

 

13 грудня наглядова рада відсторонила Ігоря Гужву від виконання посадових обов'язків разом із Оленою Громницькою на період розслідування. Того ж дня співробітники «Сегодня» оприлюднили факти цензури та спроб запровадити у виданні корупційні схеми.

 

17 січня наглядова рада оприлюднила своє рішення, за яким Ігоря Гужву звільняють з посади головного редактора газети «Сегодня», а Олена Громницька йде за власним бажанням з посади генерального директора видавничого холдингу «Сьогодні мультимедіа».

 

19 січня СКМ повідомила, що додаткових розслідувань конфліктної ситуації в газеті  не буде, а Ігоря Гужву не поновлюватимуть на посаді головного редактора.

Liked the article?
Help us be even more cool!