ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гужва вважає обшук і його затримання "спланованою провокацією"

23.06.2017, 12:28

Вранці 23 червня головний редактор “Страни.ua” Ігор Гужва вийшов на зв'язок і повідомив, що проти нього і видання готувалася провокація, повідомляє “Страна.ua”.

“Ще в середині квітня мені сказали, що проти мене порушено справу щодо вимагання у якогось народного депутата. Я тоді здивувався цій інформації, тому що нічого такого навіть і близько не було. Але в кінці квітня до мене надійшли пропозиції зняти з сайту за великі суми кілька матеріалів про Ляшка. Я відмовився”, - сказав він.

За його словами, в середині травня на нього вийшли знову з подібною пропозицією, але хотіли зняти конкретно один матеріал – про конфлікт Іллі Ківи і нардепа від Радикальної партії Ляшка на прізвище Лінько.

“Суму запропонували в 20 000 доларів. Я знову відмовився. До того ж, склавши 2+2, я на той час вже розумів, що це точно підстава. Відтоді ні від Лінька, ні від Ляшка до мене більше з пропозиціями не приходили. Аж до 22 червня, коли якісь люди, представившись поліцією, увірвалися до нас в редакцію. Вони зачитали якийсь документ, який вони назвали “ухвалою суду” і який, як вони самі потім зізналися, є нікчемним (тому обшук по ньому і не проводили)”, - сказав він.

“У цьому “документі” і був згаданий і Лінько, і 20 000 доларів. Чому прийшли? Мабуть, набридло чекати коли я почну “вимагати” щось у Лінько і вирішили вже приступити до дій (справу-то вели з квітня – шкода кидати). Загалом, вся ця історія – заздалегідь спланована провокація проти мене і проти “Страни”. Як і будь-яка провокація, приречена на провал. Прорвемося!” - зазначив Гужва.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 22 червня увечері правоохоронці затримали головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужву за підозрою у вимаганні і отриманні 10 тис. доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів про чинного політика. Перед цим в редакції СБУ провела обшук.

23 червня Генеральна прокуратура заявила, що керівника інтернет-видання “Страна.UA” Ігоря Гужву затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (Вимагання). Затримано його 22 червня безпосередньо після передачі грошових коштів у розмірі 10 тис. доларів США від потерпілого через посередника.

Liked the article?
Help us be even more cool!