ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гужва та Громницька покидають «Сегодня»

17.01.2012, 02:28
Наглядова рада "Сегодня Мультимедиа" прийняла рішення про зняття з посади головного редактора газети "Сегодня" Ігора Гужви і припинення трудових відносин з ним. Такі висновки прийняла Наглядова рада у ході розслідування з 13 грудня по 17 січня, повідомляє сайт видання.

Розслідування показало необхідність підвищення прозорості практик, методів і процесу ухвалення рішень  в середині "Сегодня Мультимедиа".

Наглядова рада також прийняла рішення задовольнити прохання Олени Громницької про відхід з посади генерального директора "Сьогодні Мультимедіа" за власним бажанням.

«Ми з повагою ставимося до рішення пані Громницкої, хоча і жалкуємо за нею, оскільки звинувачення, висунені на її адресу в ході розслідування, не підтвердилися. При цьому видавничий холдинг показав стійку і позитивну динаміку росту економічних показників у вересні - грудні 2011 року» - йдеться в повідомленні «Сегодня».

Наглядова рада висловлює вдячність менеджменту "Сегодня Мультимедиа" і редакційному колективові газети "Сегодня" за підтримку і допомогу в період проведення службового розслідування.

«Ми, як і раніше, віримо в газету і продовжуватимемо інвестувати в її розвиток» - зазначає Наглядова рада.
Нагадаємо, 8 грудня представники редакції «Сегодня» оголосили передстрайковий стан через незгоду з редакційною політикою Олени Громницької. Вони висунули вимоги розслідувати конфлікт і «припинити цензуру», а також припинити спроби звільнення підписантів заяви та на час розслідування відсторонити Олену Громницьку від виконання обов'язків генерального директора.
 9 грудня на зборах трудового колективу Катерина Лапшина пообіцяла провести розслідування конфліктної ситуації.
 Того ж дня наглядова рада «Сегодня Мультимедиа» прийняла рішення провести комплексне службове розслідування щодо дій генерального директора Олени Громницької, а також щодо організації роботи редакції під керівництвом головного редактора Ігора Гужви. Розслідування мало тривати два тижні, на цей час пані Громницьку відправили у відпустку.

 З 13 грудня Наглядова рада відсторонила головного редактора «Сегодня» Ігора Гужву від виконання посадових обов'язків разом із генеральним директором Оленою Громницькою. На час внутрішнього розслідування обов'язки генерального директора компанії виконував фінансовий директор ПрАТ «Сегодня Мультимедиа» Ігор Доброван, а обов'язки головного редактора - Ольга Гук, нинішній заступник головреда газети.

13 грудня на прес-конференції співробітники «Сегодня» оприлюднили факти цензури та спроб запровадити у виданні корупційні схеми.

28 грудня Наглядова рада вирішила продовжити період відсторонення Олени Громницької та Ігора Гужви до 17 січня 2012 року, оскільки наглядовій раді був потрібен час для висновків і рішень за результатами розслідування діяльності топ-менеджменту.

ІМІ

 
Liked the article?
Help us be even more cool!