ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гужва повідомив, що СБУ викликала журналістів "Страна.ua" на допит за новою справою

03.07.2017, 13:01

Головний редактор “Страна.ua” Ігор Гужва повідомляє про нове провадження, яке начебто відкрите через втручання в особисте життя депутата Верховної Ради Антона Геращенка. Про це головред сказав 3 липня на прес-конференції в Києві, повідомляє “Детектор медіа”.

“Порушено ще одну кримінальну справу, яка фабрикується зараз проти нас. Це виробництво по втручанню в особисте життя політиків. А точніше - народного депутата Антона Геращенка. Він був героєм наших публікацій. Ми висвітлили будинок, в якому він живе, машину, на якій він і його дружина їздить і так далі. На підставі цього він написав заяву і зараз проти наших журналістів намагаються сфабрикувати вже нову кримінальну справу за втручання в особисте життя”,  – сказав він і додав, що кожен політик є публічною особою і суспільство має права знати про його статки.

“Але тим не менше наших журналістів вже викликають на допити. І ми бачимо в цьому єдину лінію продовження тиску на наше видання”, - сказав він. Він додав, що на допит журналістів виклала Служба безпеки України.

Крім того, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на “Страна.ua”, журналісти цього видання звернулися до послів країн “Великої сімки” та до представництва ЄС в Україні з приводу тиску влади на них. Відповідне звернення оприлюднили 3 липня на прес-конференції головний редактор “Страна.ua” Ігор Гужва і його заступниця Світлана Крюкова.

“Здійснюється тиск на суддів апеляційного суду, щоб вони посилили запобіжний захід для Ігоря Гужви. Порушуються нові кримінальні справи. Нас хочуть закрити, знищити, створити прецедент для всього ринку журналістики. Змусити журналістів боятися”, - йдеться в зверненні.

У зв'язку з цим співробітники видання просять послів про захист. “Ми закликаємо Вас ... звернути увагу на тиск на наше видання. Ми повністю відкриті для діалогу. Ми готові розповісти про всі деталі справи. Ми запрошуємо вас до редакції “Страни”, щоб показати, як ми працюємо, і відповісти на всі ваші запитання” , - йдеться в заяві.

“Зараз ми боремося не тільки за існування нашої інтернет-газети, а й за право на свободу слова в Україні. Якщо владі вдасться нас знищити, тиск різко зросте і на всі інші українські ЗМІ”, - підкреслили у виданні.

Як повідомляв ІМІ, у Києві 22 червня увечері правоохоронці затримали головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужву за підозрою у вимаганні і отриманні 10 тис. доларів за нерозміщення компрометуючих матеріалів про депутата Верховної Ради Дмитра Лінька. Перед цим в редакції СБУ провела обшук.

23 червня Генеральна прокуратура заявила, що керівника інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужву затримано за підозрою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 КК України (“Вимагання”). Затримано його 22 червня безпосередньо після передачі грошових коштів у розмірі 10 тис. доларів США від потерпілого через посередника.

23 червня головний редактор “Страни.ua” Ігор Гужва заявив, що проти нього і видання готувалася провокація.

23 червня Генеральна прокуратура опублікувала оперативне відео у справі про можливе вимагання хабара головним редактором інтернет-видання “Страна.ua” Ігорем Гужвою.

23 червня головному редактору інтернет-видання “Страна.ua” Ігорю Гужві вручено повідомлення про підозру у вимаганні грошей (ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України), а в нього вдома відбувся обшук.

24 червня Шевченківський районний суд Києва обрав для керівника інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужви запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці з альтернативою застави в сумі 544 тис. грн.

26 червня за головного редактора видання “Страна.ua” Ігоря Гужву внесли заставу.

27 червня Ігор Гужва вийшов з Лук'янівського слідчого ізолятора.

Прокуратура міста Києва подала апеляційну скаргу на розмір застави для керівника інтернет-видання “Страна.ua” Ігоря Гужви, і вимагає збільшити розмір застави з 544 тис. грн до 3,2 млн гривень.

30 червня Ігор Гужва повідомив, що правоохоронці вручили йому нову повістку.

Liked the article?
Help us be even more cool!