ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Губернатор штату Міннесота вибачився за затримання журналіста CNN, який висвітлював протести

01.06.2020, 11:38
Фото – wave3.com
Фото – wave3.com

Губернатор штату Міннесота Тім Уолц узяв на себе "повну відповідальність" за арешт знімальної групи CNN у Міннеаполісі, заявивши, що підстав для таких дій правоохоронців немає, повідомляє "Голос Америки". 

"Захист та безпека журналістів, які висвітлюють це, є головним пріоритетом, бо вони є ключовим елементом вирішення цієї ситуації", – заявив 29 травня губернатор.

Він також закликав представників ЗМІ продовжувати професійно та всебічно висвітлювати ситуацію в місті.

Знімальну групу CNN було заарештовано в Міннеаполісі під час прямої трансляції після протестів через загибель загибель чорношкірного чоловіка Джорджа Флойда. Камера продовжувала знімати під час арешту репортера CNN Омара Хіменеса, який є чорношкірим, а також ще двох членів знімальної групи.

Пізніше знімальну команду CNN було звільнено і вона повернулася до роботи. Патрульна поліція заявила, що затриманих було звільнено, "щойно було підтверджено, що вони є членами ЗМІ".

На відео чутно, як представники знімальної групи від час конфронтації казали, що вони працюють для CNN.

Як повідомляв ІМІ, 29 травня в Міннеаполісі під час прямого ефіру з протестів поліція затримала журналіста телеканалу CNN Омара Хіменеса, разом з ним арештували оператора та продюсера.

Liked the article?
Help us be even more cool!