ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гройсман пообіцяв, що голова ДФС прийде на Комітет свободи слова відповісти про перевірки Шустера

22.04.2016, 12:19

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв забезпечити присутність голови Державної фіскальної служби Романа Насірова на засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики. Про це Гройсман заявив 22 квітня в парламенті у відповідь на скаргу депутата від “Народного фронту” Вікторії Сюмар на ігнорування з боку Насірова, повідомляє “Українська правда”.

Сюмар розповіла, що нещодавно комітет розглядав звернення студії Савіка Шустера щодо переслідування з боку ДФС.

Депутатка запевнила, що не має питань по суті цього спору, але має претензії щодо публічності розгляду цих питань, оскільки Насіров зігнорував як засідання комітету, так і будь-які звернення щодо публічності розгляду цього питання.

“Взагалі комітет мав вперше таку ситуацію, коли посадовець такого рівня зігнорував абсолютно звернення депутатів і не прислав жодного представника – ні заступника, ні керівника якогось департаменту, який би міг прозвітувати перед депутатами”, - обурилася вона.

У зв'язку з цим Сюмар від імені комітету попросила Гройсмана забезпечити присутність Насірова “або на наступному засіданні уряду, або якоюсь окремою процедурою”. “До нього дуже багато питань з боку різних наших колег”, – додала вона.

У свою чергу Гройсман запевнив, що Насіров обов'язково прийде на засідання комітету. “Призначте час зібрання комітету, оскільки кілька тижнів не буде пленарних засідань, і Насіров особисто прибуде туди, куди ви скажете”, - заявив він.

Як повідомляв ІМІ, 20 квітня Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики вирішив запросити на 22 квітня на годину запитань до уряду голову Державної фіскальної служби Романа Насірова для звіту у справі щодо перевірки ТОВ “Савік Шустер студія” та накладення штрафу у розмірі 13 мільйонів гривень на студію.

Також комітет вирішив звернутися до прем'єр-міністра України з приводу ігнорування засідань комітету Насіровим, з приводу ознак можливих порушень законодавства України та тиску на незалежний засіб масової інформації - “Савік Шустер студію”.

2 жовтня 2015 року ведучий телепрограми "Шустер LIVE" Савік Шустер повідомив, що шість податкових інспекторів принесли повідомлення про перевірку студії Савіка Шустера.

У листопаді 2015 року Савік Шустер повідомив, що фіскальна служба за результатами перевірки склала акт про порушення податкового законодавства на суму понад 13 млн грн. Він заявив, що оскаржуватиме цей акт перевірки.

15 січня 2016 року генеральний директор продакшн-компанії "Савік Шустер Студія", телеведучий Савік Шустер заявив, що стосовно нього відкрито кримінальне провадження за нібито несплату податків.

Водночас помічник генпрокурора уточнив, що йдеться про фактове провадження за результатами податкової перевірки, і заперечив, що воно розпочато проти самого Савіка Шустера.

Liked the article?
Help us be even more cool!