ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гройсман доручив розблокувати гроші для телеканалу ATR

19.10.2016, 13:56

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив провести зустріч міністерств і розробити механізм виділення коштів кримськотатарському телеканалу ATR до наступного засідання Кабміну. Про це він сказав 19 жовтня на засіданні уряду, повідомляє “Українська правда”.

Перед цим міністр інформполітики Юрій Стець заявив, що “механізм горизонтальних взаємодій між міністрами вичерпаний”.

“Якщо ми говоримо про уряд, то в першу чергу, це уряд швидкого реагування і такого потребує питання фінансування телеканалу АТR. Досі це рішення (про фінансування каналу – ред.) не вступило в силу”, - сказав Стець.

Гройсман доручив профільному віце-прем'єру В'ячеславу Кириленку провести зустріч Мінфіну, Мінсоцу, Мініформполітики і Мінюсту, аби не пізніше наступного засідання уряду розблокувати це питання і зробити відповідні видатки.    

Як повідомляв ІМІ, наприкінці лютого 2016 року кримськотатарський телеканал ATR попросив фінансової допомоги.

Заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаев заявив, що причиною припинення мовлення телеканалу можуть стати фінансові проблеми, оскільки за рік держава не зробила нічого для того, щоб зберегти кримськотатарський канал на материковій Україні.

10 березня прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів, Міністерству інформаційної політики та Міністерству соціальної політики забезпечити погашення 5 мільйонів гривень заборгованості телеканалу АТR перед шведською компанією SES ASTRA AB (супутник Astra A4).

22 квітня Кабінет Міністрів ухвалив постанову, яка передбачає надання фінансової підтримки кримськотатарському каналу ATR. Згідно з постановою, фінансована підтримка надається на оплату послуг супутникового зв’язку та частини заборгованості за такі послуги, що утворилися з лютого 2014 року, оренду та придбання телевізійного обладнання, оренду приміщень, оплату послуг з використання та придбання об’єктів авторського права.

10 жовтня на телеканалі ATR заявили про намір переїхати у Литву, зокрема, через відсутність фінансування з держбюджету України.

Фото - Avdet

Liked the article?
Help us be even more cool!