ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гройсман доручив перевіряти громадські заклади щодо трансляції заборонених каналів РФ

11.11.2016, 10:58

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив здійснювати перевірки місць масового відпочинку та скупчення людей (готелів, баз відпочинку, розважальних закладів тощо) стосовно припинення ретрансляції російських телепрограм, розповсюдження яких обмежене на території України. Це доручення він дав очільникам МВС, Держкомтелерадіо, Мінінформполітики та головам обласних і Київської міської держадміністрацій у відповідь на звернення голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрія Артеменка до голови уряду, повідомляється на сайті Нацради.

Як зауважують у Нацраді, відповідна робота проводилася спільно представниками Національної ради і МВС та місцевих органів виконавчої влади ще у 2014 та 2015-му роках.

“Як засвідчує практика, такі заходи потрібно поновити, бо останнім часом збільшилася кількість звернень до регулятора, в яких громадяни нарікають на поширення пропагандистських програм саме в готельних комплексах, на підприємствах громадського харчування тощо. Представники Національної ради  можуть провадити роботу з перевірки мовлення іноземних каналів лише у співпраці з представниками місцевої влади та правоохоронних органів”, - повідомляє Нацрада.

Нацрада нагадує, що станом на 1 листопада 2016 року згідно з нормами Закону України “Про телебачення і радіомовлення” та Європейської конвенції про транскордонне телебачення встановлено обмеження щодо розповсюдження на території України 76 російських телепрограм. Із переліком можна ознайомитися за посиланням.

Фото - Mediasat

Liked the article?
Help us be even more cool!