ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадянського журналіста з Криму Ремзі Бекірова етапують до російського Красноярська – дружина

16.06.2023, 11:59
Фото – crimean-solidarity.org
Фото – crimean-solidarity.org

Громадянського журналіста Ремзі Бекірова, незаконно затриманого в окупованому Криму, етапували до російського Красноярська, повідомила його дружина Халіде Бекірова.

Вона опублікувала фрагмент листа, отриманого від чоловіка.

"Зараз я перебуваю в СІЗО м. Челябінська. Днями мій шлях продовжиться в бік м. Красноярська, де я відбуватиму покарання за злочин, якого не скоїв", – повідомив Бекіров.

За його словами, 28 травня він виїхав із СІЗО Новочеркаська в бік Воронежа.

"Те, що відбувалося в дорозі, було схоже на те, що я бачив у кіно: озброєний конвой, що грізно озвучує команди, собаки, ланцюг, до якого наручниками прикуті арештанти, тобто ми, задушливий вагон Столипіна без вікон і з ґратами на дверях, безправне становище арештантів. У потягу, як і в автозаку, було жарко та душно. Наш вагон був забитий під зав'язку", – повідомив Бекіров.

Як повідомляє проєкт Радіо Свобода "Крим.Реалії", у березні 2019 року російські силовики провели в Криму обшуки в будинках кримськотатарських активістів, зокрема представників громадського об'єднання "Кримська солідарність". Загалом було затримано 24 особи, серед них – громадянські журналісти Осман Аріфмеметов, Рустем Шейхалієв, Ремзі Бекіров. 27 та 28 березня 2019 року російський суд у Сімферополі заарештував усіх затриманих.

Окупаційна влада звинуватила Бекірова у приналежності до організації "Хізб ут-Тахрір", яка визнана в Росії терористичною (але дозволена в Україні). 

Правозахисний центр "Меморіал" визнав політв'язнями 24 кримськотатарських активістів, затриманих російськими силовиками 27 березня 2019 року в Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!