ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадянського журналіста з Криму Ернеса Аметова етапували до колонії в РФ

Засудженого до 11 років ув'язнення громадянського журналіста з Криму Ернеса Аметова етапували до виправної колонії №12 у Вологодській області Росії. 

Про це він повідомив своїй дружині Елеонорі Аметовій через російський тюремний зв'язок “Зонателеком”, пише “Кримська солідарність”.

Ернес Аметов. Фото – Кримська солідарність

“Він зараз перебуває на карантині й чекає, коли його переведуть до табору. Відстань вийшла далека – 2 тисячі кілометрів від Криму”, – розповіла дружина.

Нагадаємо, Ернеса Аметова заарештували 11 жовтня 2017 року разом із Сейраном Салієвим, Марленом Асановим, Тимуром Ібрагімовим, Сервером Зекір'яєвим та Меметом Бєляловим після обшуків у Криму. Три роки слідства та судових розглядів мусульманин провів у слідчих ізоляторах Криму та Ростова-на-Дону.

У 2020 році його виправдали та звільнили в залі суду через відсутність доказів. Це був перший подібний випадок у “справах “Хізб ут-Тахрір” не тільки в Криму, а й у Росії. Проте 2022 року апеляційний суд переглянув рішення Південного окружного військового суду та надіслав справу на новий розгляд.

У грудні 2022 року російський Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону переглянув справу Аметова і засудив його до 11 років позбавлення волі колонії суворого режиму.

30 листопада 2023 року апеляційний військовий суд у Власисі залишив чинним вирок Ернесу Аметову.

Liked the article?
Help us be even more cool!