ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Громадському ТБ Полтава" видали ліцензію на кабельне мовлення

21.04.2017, 12:20

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення погодила питання видачі кабельної ліцензії регіональному телеканалу poltavske.tv (ТОВ “Полтавське телебачення”). За це рішення члени відомства проголосували 20 квітня одноголосно, повідомляє Медіаняня.

Власником і директором компанії вказаний місцевий журналіст Богдан Звягольський, на якого також зареєстрована громадська організація “Полтавське громадське телебачення”, в якій він числиться головним редактором. Канал буде присутній в двох кабельних мережах Полтави - “Телевсесвіт” і “Контент трейдинг”. Ліцензійний збір складе 20,5 тис. грн.

Мовника на засіданні представляв сам Звягольський. Він запевняв членів Нацради, що ідея створення кабельного каналу пов'язана з тим, що всі місцеві мовники підконтрольні одній людині - депутату БПП Полтавської міськради Андрію Матковському. Новий мовник не перебуває ні під жодним політиком і має намір висвітлювати життя міста за принципами громадського телебачення.

У ліцензії прописана ретрансляція “Громадського” в обсязі 14 годин 20 хвилин на добу. У своїй концепції мовник прописав 7,5 годин інформаційного мовлення і ще по годині на добу наукових програм і програм про культуру.

Як пише видання, з місцевих телеканалів в місті працюють суспільне “Лтава” (входить в НСТУ), а також приватні телеканали “Місто”, “ІРТ-Полтава” та цифровий канал “Місто+” (структура телеканалу “ІРТ-Полтава”). Офіційно власниками мовників значаться фізособи, зв'язок яких з Матковським визначити складно (до його сфери впливу приписують два останніх каналу). У 2006-2010 роках Матковський був міськими головою Полтави. Сьогодні Матковський офіційно значиться тільки директором ПП “Полтавасервіс інвест” з економічних і фінансових питань.

Liked the article?
Help us be even more cool!