ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадськість вимагає припинити саботаж реформи суспільного мовлення в Україні

02.11.2016, 11:23

Журналісти, медіа-експерти та народні депутати звернулися до Президента України, Кабінету Міністрів та Верховної Ради з вимогою не зривати реформу суспільного мовлення. Вони об’єдналися в коаліцію “За суспільне мовлення” та оприлюднили свої вимоги.

Зокрема, автори звернення вимагають:

  • Припинити саботаж реформи суспільного мовлення в Україні.

  • Забезпечити у 2017 і подальших роках повноцінне фінансування суспільного мовника в обсязі гарантованому законом. Проведення Євробачення не повинно фінансуватися за рахунок урізання коштів, передбачених для функціонування НСТУ.

  • Від Кабінету Міністрів України забезпечити внесення змін до актів уряду та актів міністерств, необхідних для завершення перетворення та подальшого функціонування ПАТ НСТУ, затвердити доопрацьований і погоджений із громадськістю Статут НСТУ до 31 грудня 2016 року.

  • Від Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики розглянути ситуацію щодо проблем суспільного мовлення та забезпечити контроль щодо ухвалення статуту НСТУ.

  • Від Фонду державного майна України — провести оцінку майна Національної телекомпанії України та її філій до 30 листопада 2016 року.

  • Від Кабінету Міністрів та Держкомтелерадіо погодити кандидатуру в.о. гендиректора із Наглядовою Радою НСТУ.

  • Не допустити згортання співпраці з усіма розслідувальними програмами, що виходять на “UA: Перший” та забезпечити невтручання в їхню редакційну політику.

  • Від Кабінету Міністрів передбачити тимчасовий порядок фінансування ПАТ НСТУ у першому кварталі 2017 року.

  • Від Кабінету Міністрів та Держкомтелерадіо вимагаємо не розглядати заяву про звільнення генерального директора НТКУ Зураба Аласанії, попередньо не заслухавши інформацію Аласанії щодо проблем впровадження реформи суспільного мовлення.

Крім того, у зверненні є вимоги гарантувати незалежну редакційну політику, зокрема, у висвітленні антикорупційних тем, реформ та суспільно-важливих подій та не допустити згортання співпраці з усіма розслідувальними програмами.

Серед підписантів звернення - Оксана Романюк, Наталя Гуменюк, Роман Вінтонів, Наталя Седлецька, Севгіль Мусаєва, Євген Глібовицький, Денис Бігус, Тетяна Даниленко, Отар Довженко, Тарас Петрів, Кирило Лукеренко, Андрій Баштовий, Дмитро Гнап, Михайло Ткач, Катерина Горчинська, Федір Прокопчук, Євген Самойленко, Вікторія Сюмар, Юрій Луканов, Світлана Заліщук, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко та інші.

Нагадаємо, 1 листопада генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія заявив, що йде у відставку за власним бажанням.

“Можливо, хоча б таким чином вдасться привернути увагу до проблем з бюджетом “Євробачення” і бюджетом майбутнього Суспільного. Цей вчинок не є шантажем влади, він є припущенням, що в перехідний період компанію має очолити людина більш компромісна, гнучка, здатна домовлятися і давати раду протилежним інтересам та інтересантам”, – заявив він.

За матеріалами Укрінформ та Громадське радіо

Liked the article?
Help us be even more cool!