ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадські медіа-організації підтримують новий законопроект Кабміну щодо отримання інформації

08.05.2012, 04:02
Громадські медіа-організації позитивно оцінюють схвалений урядом законопроект щодо внесення змін до деяких законодавчих актів у зв'язку з прийняттям Закону "Про інформацію" (у новій редакції) і Закону "Про доступ до публічної інформації", який врегулює питання отримання інформації.

Про це повідомив керівник програм Українського незалежного центру політичних досліджень Максим Лациба на прес-конференції, передає Укрінформ.

"Загалом позитивна оцінка цього законопроекту. За основу справді взято той варіант, який підготували громадські експерти, і переважна більшість позицій там є прогресивна і приводить у відповідність до нової філософії Закону "Про доступ до публічної інформації" інші закони України", - сказав він.

Лациба підкреслив, що громадські організації однозначно підтримують документ, однак під час підготовки законопроекту до другого читання у парламенті закликатимуть повернути деякі положення, виключені у процесі погодження з іншими органами влади.

Нагадаємо, 7 травня Кабінет Міністрів схвалив законопроект щодо внесення змін до деяких законодавчих актів у зв'язку з прийняттям Закону "Про інформацію" (у новій редакції) і Закону "Про доступ до публічної інформації". Документом, зокрема, пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні порушення, Кримінального кодексу України, Цивільного кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України і до 53 законів. Законопроект, окрім іншого, передбачає відповідальність за неопублікування інформації, неправомірне обмеження доступу до неї, незаконну відмову у прийнятті та розгляді звернень громадян.
Liked the article?
Help us be even more cool!