ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадське запускає нову програму "Простір" з Мирославою Барчук

29.09.2021, 14:16
Фото – Громадське
Фото – Громадське

Hromadske разом з Українським ПЕН запускає нову програму “Простір”, авторкою та ведучою якої стала журналістка Мирослава Барчук. Про це повідомляється на сайті видання.

Програму можна дивитися щосереди о 19:00 на YouTube-каналі hromadske.

“Простір” – це цикл розмов з інтелектуалами сучасності: письменниками, філософами, істориками, науковцями та іншими відомими українцями, думки яких важливо чути. Це простір, у якому мислителі говорять про наш час, історію, власну ідентичність, культурні феномени, суспільні й політичні події.

“Давно мріяла зробити цикл розмов з інтелектуалами. Їхній голос, напевне, найважливіший в агресивному інформаційному шумі, який щодня проходить крізь нас транзитом, не залишаючи після себе нічого або спустошуючи нас. Голос розуму варто чути, щоб вирівнювати оптику, дізнаватися більше, глибше зрозуміти, що відбувається з нами й навколо нас”, – розповіла авторка ідеї Мирослава Барчук. 

“Одним із завдань ПЕН є збільшення присутності інтелектуалів в українських медіа та створення нових майданчиків для діалогу. Ми віримо, що “Простір” стане ще однією платформою для суспільної дискусії”, – додала виконавча директорка Українського ПЕН Тетяна Терен.

Перший випуск вийде 29 вересня та буде присвячений трагедії Бабиного Яру. Розмова буде з головою Українського інституту національної пам’яті Антоном Дробовичем про те, як осмислювати цю катастрофу та як виробляти політику пам’яті так, щоб вона не розділяла, а об’єднувала людей.

Liked the article?
Help us be even more cool!