ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Громадське телебачення" змінило логотип

19.08.2016, 14:38

Громадська організація “Громадське телебачення”, яка мовила із логотипом “hromadske.tv громадське телебачення” відтепер виходитиме в ефір як “Hromadske.ua”. Такі зміни до ліцензії мовника затвердила на засіданні 18 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, повідомляється на сайті регулятора.

“Також зміни стосувалися складу загальних зборів громадської організації і складу пов’язаних осіб”, - повідомила Нацрада.

Як повідомляв ІМІ, 19 липня Світова організація інтелектуальної власності (WIPO) не підтримала скаргу ГО “Громадське телебачення” щодо домену hromadske.tv проти колишнього очільника ГО Романа Скрипіна, хоча  визнала, що змушена ухвалити таке рішення не через об’єктивні обставини навколо домену, а через правила ухвалення рішень, які регулюють спірні питання.

Роман Скрипін зареєстрував на себе домен hromadske.tv у 2012 році. Однак після створення Громадського телебачення разом з іншими журналістами він неодноразово обіцяв передати домен у власність громадської організації.

16 березня ГО “Громадське телебачення” подала заяву до Печерського районного відділу поліції у місті Києві щодо привласнення екс-головою організації Романом Скрипіним майна, яке належить організації. Організація заявила, що будучи головою та маючи одноосібний доступ до деяких активів, Роман Скрипін привласнив майно, яке належить організації, а саме 38 324,08 доларів США та 215 203 євро.

За заявою ГО “Громадське телебачення” щодо звинувачення екс-голови організації Романа Скрипіна у привласненні коштів від пожертв, що надходили на рахунок PayPal, та коштів від монетизації контенту “Громадського” на YouTube відкрито провадження за ч. 1 ст. 191 ККУ (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

19 січня Наглядова рада ГО “Громадське телебачення” заявила, що станом на 15 січня один з членів громадської організації, Роман Скрипін, не виконав вимог, які були висунуті йому Наглядовою радою і загальними зборами ГО “Громадське телебачення”. Зокрема, вимоги передати права на доменне ім’я hromadske.tv ГО “Громадське телебачення”; надати звіт про надходження та використання коштів на рахунку PayPal за період з 30.10.2013 р. до поточного моменту, на який надходили благодійні внески для ГО та, власне, передати ГО зазначені кошти (виконання волі благочинців). Аналогічну вимогу поставлено щодо всіх інших рахунків, відкритих Романом Скрипіним, на які здійснювались пожертви для ГО “Громадське телебачення”; надати звіт про надходження та використання коштів за використання контенту, права на який належать ГО на YouTube з 21.10.2013 та повернути зазначені кошти.

Співзасновник та екс-голова правління ГО “Громадське телебачення” Роман Скрипін заявив, що готовий надати звіти, які вимагає Наглядова рада ГО, і переказати кошти, які збирались на його рахунок.

Liked the article?
Help us be even more cool!