ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадське радіо запускає подкаст "Пашпарт" про білорусів поза Білоруссю

20.05.2021, 17:13
Фото – Громадське радіо
Фото – Громадське радіо

Громадське радіо з кінця травня запускає подкаст “Пашпарт. Беларусы вне Беларуси”. 

Про це повідомляється на сайті радіо.

Це 14 випусків російською мовою про білорусок та білорусів у світі. Більшість із них покинули Білорусь у 2020 році, деякі – раніше. Однак усіх їх об’єднує те, що зараз, фактично в еміграції, вони намагаються допомогти своїй країні.

Авторки проєкту: білоруська правозахисниця, яка багато років мешкає в Україні, Паліна Бродік та українська журналістка, комунікаційна менеджерка Free Belarus Center Aнаїд Агаджанова.

“2020 рік став переломним моментом для новітньої історії Білорусі,  – вважає Паліна Бродік. – Крім турбулентних подій усередині країни, білоруси раптом означили власну присутність на мапі світу, усвідомили потужність власної солідарності. Сьогодні демократичні зміни великою мірою залежать не від вуличних протестів, а від міжнародного тиску та співпраці діаспор.

Незалежно від того, співаки вони чи айтівці, давно асимілювалися чи нещодавно переїхали, завжди цікавилися політикою чи були поза нею, білоруси поза Білоруссю – це рушійна сила змін Нової Білорусі. Про їхні долі, унікальні проєкти, відмінності в баченнях, перемогах та невдачах ми поговоримо в подкасті “Пашпарт: беларусы вне Беларуси”. 

Щомісяця виходитиме по два-три випуски проєкту. Слухачі Білорусі, України та інших країн зможуть їх слухати не лише на сайті hromadske.radio, але і на тих зовнішніх платформах, які найзручніші для аудиторії: Google Podcasts, Apple Podcasts, YouTube, Spotify i SoundCloud.

Liked the article?
Help us be even more cool!