ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадське радіо запрошує на подію "Вирощуючи спротив"

Громадське радіо запрошує на подію, що не тільки занурить вас у поезію, а й допоможе зібрати кошти на дрони! Київ, 3 лютого, 13:30, у Squat 17B за адресою вул. Терещенківська, 17-Б.

Про це повідомило Громадське радіо.

"Вирощуючи супротив" – це зустріч сучасних текстів, які пишуться в дні російського терору, з текстами, які творилися попри спробу знищити все українське під час совєцької (російської) окупації минулого століття", – описують подію організатори.

Валерія Іллю постійно викликали на допити в КДБ після першої публікації в емігрантському часописі "Сучасність", вони з дружиною – поеткою Валентиною Отрощенко – попри вищу освіту змушені були працювати на низькооплачуваних роботах, бо "не були угодні" компартії.

Грицько Чубай, як кажуть його близькі, помер двічі – перший раз у 23 роки, коли його заарештували за "антирадянську діяльність" і посадили до СІЗО.

"Микола Воробйов, Іван Семененко, Тарас Мельничук… Через гноблення цих авторів репресивною совєцькою машиною більшість із них залишились в андеграунді або зовсім замовкли.

Нинішні голоси Росія намагається заткнути ракетами, артилерією, кулями. Але українське слово, українська поезія завжди були й будуть мовою супротиву, як би нас не намагалися знищити", – зазначають організатори.

Читатимуть свої вірші та вірші репресованих:

  • Ія Ківа – Грицька Чубая
  • Анна Ютченко – Миколу Воробйова
  • Богдан-Олег Горобчук – Івана Семененка
  • Манана Глонті – Тараса Мельничука
  • Сід – Валерія Іллю
  • Акомпанемент на віолончелі: Дмитро Гончарук

Вхід за вільний донат. Кошти – на збір Громадського радіо для спецпідрозділу "Ангели"

Liked the article?
Help us be even more cool!