ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадське радіо: У Нікополі через російські обстріли немає українського телебачення

Понад три місяці в Нікополі Дніпропетровської області не працює цифрове мовлення, з перебоями працює радіо, також з початку повномасштабної війни не виходять газети. Новини можна дізнатися, лише якщо є інтернет. 

Про це повідомила кореспондентка Громадського радіо в Нікополі Анна Целуйко. 

“У нас уже понад три місяці не працює Т2, взагалі в місті немає українського телебачення; лише періодично пробивається українське радіо. Люди кажуть, що навіть російські хвилі з окупованих територій, зокрема з Енергодара Запорізької області, до нас дотягуються, росіянське радіо… З початку війни також у місті не виходять газети, раніше їх було сім”, – розповіла Целуйко.

У коментарі регіональній представниці ІМІ представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Дніпропетровській області Олена Демченко зазначила, що про проблему знають.

“Є в Нікополі проблема з мовленням. З радіо ще більш-менш, з телебаченням гірше. Ось тільки сьогодні вранці знову дрон влучив у вежу і розгатив три антени”, – повідомила Олена Демченко.

Відповідно до даних сайту "Ефірне телебачення та радіомовлення в Україні" у Нікополі через обстріли телекомунікаційного обладнання немає доступу до щонайменше 39 каналів. Йдеться про загальноукраїнські телеканали та регіональні. 

Нагадаємо, у жовтні 2023 року “Суспільне Дніпро” в сюжеті розповіло, що цифрове телебачення не працює в місті саме через російські обстріли. За словами начальника нікопольської районної військової адміністрації Євгена Євтушенка, росіяни цілять по телекомунікаційному обладнанню, а також обстрілюють ремонтні бригади.  Крім того, до Нікополя дістає сигнал російського телебачення.

Нікополь протягом повномасштабного вторгнення зазначає щоденних атак. У ніч на 18 грудня російські війська накрили артилерійським вогнем Нікополь, повідомив у Telegram голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак. 17 грудня, повідомив Лисак, Нікополь атакували тричі

Раніше ІМІ повідомляв, що 9 березня 2023 року внаслідок артилерійського російського обстрілу було зруйновано приміщення місцевої радіостанції “Ностальжи”.

Liked the article?
Help us be even more cool!