ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадська рада при Комітеті свободи слова вимагає ветувати закон Колесніченка-Олійника

16.01.2014, 17:19

Члени Громадської ради при Комітеті Верховної Ради з питань свободи слова та інформації засудили прийняття парламентом 16 січня Закону №3879 “Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян”, що встановлює відповідальність за наклеп і значно погіршує громадянські права. Таке рішення було прийняте на засіданні 16 січня, повідомляє “Телекритика”.

За висновком Громадської ради, закон №3879, який вже назвали «законом Колісниченка-Олійника», суттєво обмежує свободу слова, права та свободи громадян. Наслідками впровадження прийнятих радою положень «стануть тюремні ув'язнення журналістів, закриття веб-сайтів, заборона діяльності громадських організацій». Громадська рада вважає, що закон стане остаточною легалізацією авторитаризму в Україні.

Наводимо текст заяви повністю:

«Громадська Ради при Комітеті Верховної Ради України з питань свободи слова засуджує ухвалення 16 січня 2014 року законопроекту № 3879, поданого народними депутатами України Колесніченком В.В. та Олійником В.М.

Даний документ, який суттєво обмежує свободу слова, права та свободи громадян, було ухвалено без попереднього обговорення, з грубими порушеннями регламенту та без розгляду та висновку Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформації .

Наслідками впровадження у життя положень цього закону - у випадку його підписання - стануть тюремні ув'язнення журналістів, закриття веб-сайтів, заборона діяльності громадських організацій. Цей закон стане остаточною легалізацією авторитаризму в Україні.

Громадська Рада вважає, що даний законопроект має бути заветований».

Нагадаємо, цей закон встановлює кримінальну відповідальність за наклеп, посилює регулювання діяльності громадських організацій, прирівнює інтернет-ЗМІ до інформаційних агентств.

Liked the article?
Help us be even more cool!